FOTO: Heroji se ne zaboravljaju! Grudske snage HVO-a na današnji dan razbile su Armiju RBiH

Datum objave: 03.10.2020   Broj čitanja: 3699
Gruđani su danas ili fizički ili u mislima na Vrdima. Prošlo je 27 godina od povijesne pobjede HVO-a protiv tzv. Armije RBiH pojačane mudžahedinima, pretačom današnjeg ISIL-a.
FOTO: Heroji se ne zaboravljaju! Grudske snage HVO-a na današnji dan razbile su Armiju RBiH

 

Bitka na Vrdima ostaje trajno zapisana kao jedna od najvećih u povijesti hrvatskog naroda u BiH i jedna je od najvažnijih za opstanak Hrvata u BiH.

Iako je doba koronavirusa, to nije zaustavilo branitelje, obitelji poginulih i nestalih, političko vodstvo Gruda na čelu s Ljubom Grizeljom i druge Gruđane da dođu u ovo selo i odaju počast svojim herojima.


Hrvatske položaje branili su heroji iz Gruda, Širokog Brijega, Tomislavgrada, Konjica... Odlučujuća bitka između tzv. Armije BiH potpomognute ratnicima s Bliskog Istoka i HVO-a zametnula se na blagdan svetog Franje i dan poslije. Tzv. ABiH razbila se kao mjehur od sapunice na crti HVO u zoni odgovornosti grudske brigade Viteza Ranka Bobana. Hrvatske snage imale su osamnaest poginulih i nekoliko teže ozlijeđenih. Iz brigade Vitez Ranko Boban poginuli su Damir Logara, Vice Paradžik, Goran Spajić, Miro Spajić, Nediljko Barić, Gordan Milićević i Davor Šimić, iz HVO-a Tomislavgrad Stjepan Šapina, iz HVO-a Široki Brijeg, Damira Anića iz HVO-a Konjic, Denisa Jozića i drugih velikana.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Branitelj05.10.2020 18:40 sati
    Pocivali u miru Bozijem neka im je laka Hrvatska gruda
  • Rojs ll04.10.2020 12:04 sati
    Nikada ih ne emo zaboraviti,pocivali u miru, ecemo zaboraviti i njihove obitelmi.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio