VIDEO: U padu MIG-a 21 poginula oba pilota

Datum objave: 25.09.2020   Broj čitanja: 1034
Dva pilota Vojske Srbije poginula su danas prilikom pada aviona "mig 21" u selu Brasina kod Malog Zvornika, dok su obavljala letačke zadatke, priopćeno je iz Ministarstva obrane Srbije.
VIDEO: U padu MIG-a 21 poginula oba pilota

 

Iz resornog ministarstva navode da je avion pao oko 9:00 sati, te da će nakon obavještavanja članova obitelji poginulih pilota biti objavljena i njihova imena.

 

Iz Ministarstva obrane su ranije priopćili da je avion "mig 21" pregledan prije polijetanja u skladu sa svim procedurama, te da je konstatirano da je ispravan i spreman za let.

 

Mjesto tragedije obišli su ministar obrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, zapovjednik Ratnog zrakoplovstva i PZO general-major Duško Žarković i zapovjednik 204. zrakoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić, koji su razgovarali sa očevicima.

 

Nakon uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem.

 

Komandant Ratnog zrakoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka pada aviona "mig 21" koju vodi načelnik štaba Komande Ratnog zrakoplovstva i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio