FOTO/VIDEO: HERCEGOVINA SE OPROSTILA OD SVOG FRA BERNARDA

Datum objave: 22.09.2020   Broj čitanja: 7018
Od 13:00 sati krenula je tužna povorka prema crkvi svete Kate u Grudama. Ožalošćeni žitelji iz Gruda, Dragićine, Ružića, Gorice, Rakitna, iz župa u Širokom Brijegu, Mostaru, Tomislavgradu... žitelji župa iz Bosne, zatim iz Hrvatske...
FOTO/VIDEO: HERCEGOVINA SE OPROSTILA OD SVOG FRA BERNARDA

 

Svi su se željeli oprostiti od svog fra Bernarda Marića, legendarnog hercegovačkog franjevca, znamenitog svećenika, koji je sačuvao vjeru na ovim prostorima i u najtežim komunistički vremenima kao i u tzv. mirnodopskom vremenu.


Svetu misu predvodio je fra Stanko Pavlović uz koncelebraciju 15 svećenika, a s obzirom na epidemiološke mjere, mnogi svećenici su bili u crkvi i ispred crkve kako bi se dostojanstveno oprostili od svog fra Bernarda.

Više tisuća ljudi došlo je pomoliti se kod lijesa izloženog u crkvi Svete Kate u Grudama, jedni su odlazili, drugi ostajali u crkvi, treći na novouređenom platou i drugdje oko crkve za koju zemljište narod dade franjevcima 1857. godine.

Razmjenjivali su se govori, propovijedao je fra Stanko Pavlović, oproštajni govor održao fra Luka Marić, posebno emotivan bio je i predsjednik HKD-a Napredak Mostar prof. dr. fra Andrija Nikić. Ispred Župnog odbora govor je održao Ivan Šimić, a ispred župljana Željko Andrijanić.

Sve to možete poslušati u dvosatnoj snimci Hercegovačkog portala Hercegovackiportal.com koju prenosimo, a koju je već odgledalo više od 50 tisuća ljudi, stoga se s pravom može reći da u povijesti Hercegovine ispraćaj jednog svećenika nije gledalo toliko ljudi.

Donosimo vam dvosatnu snimku i fotogaleriju portala Grude.com koja će idućih dana biti nadopunjena fotografijama naših kolega s portala Framost.com koji su bili službeno zaduženi za fotografije današnjeg ispraćaja.

Također, objaviti ćemo i govore koji su bili posebno upečatljivi i koji se već večeras podrobno analiziraju diljem Hercegovine...


 

 

 Povezane vijesti:

TUŽAN GLAS PROLOMIO SE OVOGA JUTRA: PREMINUO JE FRA BERNARD MARIĆ

 

Poruka fra Bernardovih župljana: VELIK SI DO NEBA, ZA VREMENA BUDUĆA

 

Fra Luka: FRA BERNARD JE BIO STUP I STOŽER, VERTIKALA, VJERNOSTI BOGU I LJUBAVI PREMA PUKU

 

FOTO/VIDEO: HERCEGOVINA SE OPROSTILA OD SVOG FRA BERNARDA

 

Fra Andrija Nikić: Fra Bernarda su htjeli preko oceana poslati samo da ga odvoje od Hercegovine

 

Do zadnje svoje boli FRA BERNARD se žrtvovao za BOŽJU SLAVU i za ovaj zaslužni puk

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Nevenka Simic22.09.2020 14:03 sati
    Cjenjeni fra. Bernarde Vi uistinu sada pred Licem Božijim možete reći i sa sv.Franjom zapjevati :Sretna Sigurnost Isus je moj Njemu sam dao sav život Ja Svoj🔔🔔🔔
  • Nino22.09.2020 11:34 sati
    Pokoj vječni daruj mu Gospodine
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio