Ministar Pejić: Novozaraženi su povezani sa svadbama, cilj novih mjera je smanjenje broja zaraženih

Datum objave: 15.09.2020   Broj čitanja: 1074
Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi u ZHŽ-u Tomislav Pejić komentirao je donesene mjere o ograničavanju proslava na 30 osoba, a sve s ciljem smanjenja broja novozaraženih.
Ministar Pejić: Novozaraženi su povezani sa svadbama, cilj novih mjera je smanjenje broja zaraženih

 

- S današnjim danom imamo 45 novozaraženih i 18 osoba koje su se oporavile, a to nisu potpune brojke o protekla 24 sata. Sve novozaražene osobe bile su u kontaktu s tim javnim događajima i zbivanjima, konkretno u svadbenim salonima ili neizravno bile su kontakt osoba koje su zaražene u svadbenim salonima - kazao je Pejić.

Istaknuo je da je cilj smanjiti pritisak na zdravstveni sustav ZHŽ-a, ali i SKB-a Mostar.

- Apelirao bih na građane da se pridržavaju mjera jer koronavirus nije bezazlen. Spominjete neke skeptike, ja to uopće ne bih komentirao jer vjerujem da je interes našeg naroda vlastito zdravlje, a na taj način čuvamo zdravlje svih naših sugrađana, susjeda, prijatelja, djedova i baka. Ako netko ne vjeruje u sve to neka se dobrovoljno javi u bilo koji dom zdravlja pa neka vidi kako se uzorkuje bris na koronu i u kakvim uvjetima rade naši djelatnici, ne samo u domovima zdravlja nego i u SKB-u Mostar - kazao je Pejić.

Pozvao je ostale pacijente koji nemaju simptome koronavirusa da se jave u domove zdravlja. - Mi funkcioniramo i dalje i liječimo druge bolesti jer imamo puno zdravstvenih problema i izuzev koronavirusa. Ne želimo da ičiji život bude ugrožen - kazao je prvi čovjek zdravstva u ZHŽ-u.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ŽAP16.09.2020 03:15 sati
    Bravo za odluku Ukinuti svatove skroz BR na mjesec dana
  • Pozitivni15.09.2020 19:43 sati
    Dobro jutro Pejicu
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio