Modrić: Djeda sam poljubio u lijesu, žao mi je što nije vidio sve što sam ostvario

Datum objave: 10.09.2020   Broj čitanja: 545
Autobiografija Luke Modrića puštena je u prodaju u Engleskoj, a hrvatski kapetan je tim povodom dao veliki intervju engleskom Guardianu.
Modrić: Djeda sam poljubio u lijesu, žao mi je što nije vidio sve što sam ostvario

 

Modrić je najviše govorio o ratnim strahotama koje je proživio kao dijete, a Engleze je najviše zanimala već ispričana priča o tome kako su mu četnici ubila djeda na kućnom pragu. Modrić je imao šest godina.

"U toj životnoj dobi nisi ni svjestan što se događa. Moja obitelj štitila me od svega toga koliko je mogla, ali su znali da dolazi nešto strašno. Iako si dijete, jasno ti je da se nešto loše događa jer to vidiš na licima roditelja", rekao je Modrić pa nastavio:

"Imam strašno puno uspomena na djeda. Stalno se igrao sa mnom, vodio me u lov, spavao sam u njegovoj kući. Provodio sam s njim jako puno vremena jer su roditelji radili i on me čuvao. Bilo je prekrasno. Sjećam se da mi je otac rekao da ga poljubim dok je ležao u lijesu. I danas mi krene suza kad se sjetim čitave te priče. Djed je uvijek sa mnom i stalno ga se sjetim. Užasno mi je krivo što nije imao priliku vidjeti sve što sam ostvario", otkrio je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti, prenosi Index.

Djeci ne priča o ratnim strahotama

Modrićeva obiteljska kuća kod Zatona Obrovačkog danas je ruševina oko koje se i dalje nalazi minsko polje. Tu i tamo netko naiđe i fotografira se kraj kuće u kojoj je odrastao najbolji igrač svijeta iz 2018. godine. U selu su bila i njegova djeca, 10-godišnji Ivano, sedmogodišnja Ema i trogodišnja Sofija.

"Vidjeli su kuću u kojoj sam živio i doći će opet. Nisam im ništa govorio o onome što se tamo događalo jer su još mali. No, doći će vrijeme kad ću im neke priče moći ispričati, ali ne još", rekao je Modrić i dodao:

"Rat nikome nije donio ništa dobro. Ja ne osjećam mržnju prema nikome. Što se dogodilo - dogodilo se i to se više ne može promijeniti. Te stvari mogu te slomiti ili te ojačati. Ja sam odabrao ovo drugo. Kad prođete ono što sam ja prošao neke stvari kasnije u životu puno lakše prihvaćate poput loših igara, kritika ili poraza".

Modrić je Englezima objasnio i što njemu znači igranje za Hrvatsku.

"Ne mogu vam to opisati, taj osjećaj igranja za Hrvatsku, koliko me to čini ponosnim i koju odgovornost nosim. Odgovornost prema našim ljudima koje ne smijemo razočarati. Oni su bili toliko ponosni na nas i ono što smo napravili u Rusiji. To je bilo teško i zamisliti iako smo bili jako dobra momčad. Da biste bili drugi na svijetu morate biti posebni", zaključio je Modrić.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio