Trump i službeno republikanski predsjednički kandidat

Datum objave: 28.08.2020   Broj čitanja: 347
Trump je govorio pred oko dvije tisuće uzvanika pozvanih u Bijelu kuću..
Trump i službeno republikanski predsjednički kandidat

 

Sedamdeset minuta dugim govorom Donald Trump i službeno je prihvatio nominaciju za drugi predsjednički mandat na kraju četverodnevne konvencija Republikanske stranke.

 

- Napetosti s američkih ulica prelile se u političku arenu

 

Poruku naciji zašto mu treba dati povjerenje za još jedan mandat Trump je zbog Covida uputio s južnog travnjaka Bijele kuće, što je presedan koji je izazvao kontroverze, prenosi HRT.

 

Trump je govorio pred oko dvije tisuće uzvanika pozvanih u Bijelu kuću koji uglavnom nisu nosili maske i držali razmak preporučen zbog pandemije.

 

Njegov su nastup pratili i milijuni Amerikanaca pred TV ekranima. Predsjednik im je poručio kako su pred njima najvažniji izbori u povijesti zemlje na kojima će odlučiti hoće li sačuvati "američki san" ili prihvatiti socijalističku agendu.

 

Joe Biden je trojanski konj za socijalizam, napao je demokratskog protukandidata. Oštro je kritizirao Bidenovih 47 godina u političkoj areni, demokrate je optužio za radikalan pomak ulijevo.

 

Podsjetio je na svoje uspjehe: novi trgovinski sporazum s Meksikom i Kanadom; sigurnost američkih granica, 300 milja zida izgrađenih između SAD-a i Meksika. Americi suočenoj s prosvjedima zbog rasne nejednakosti i slučajeva policijske brutalnost obećao je red i zakon, te efikasno cjepivo protiv COVID-a još ove godine.

 

Njegov je govor završio vatrometom nad glavnim američkim gradom. No, analitičari komentiraju kako je u Trumpovu nastupu nedostajalo vatre i strasti s konvencije od prije četiri godine.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio