HBŽ: Mole mladence da ne sele svatove u Posušje, Grude, Ljubuški...

Datum objave: 26.08.2020   Broj čitanja: 1928
Ako je suditi po jučerašnjim (25.8.) rezultatima testiranja 99 briseva s područja HBŽ, koji su pristigli do večernjih sati, epidemiološka situacija nije dobra.
HBŽ: Mole mladence da ne sele svatove u Posušje, Grude, Ljubuški...

 

Naime, do navedenog vremena pozitivnih je bilo 36, i to 18 u Livnu, 9 u Drvaru, 7 u Tomislavgradu i 2 u Kupresu, piše Večernji list. Nakon ovih rezultata broj ukupno aktivnih slučajeva korona virusa u odnosu na prethodnih 145, 'skočio' je na 181, a jučer je u Županijskoj bolnici u Livnu umrla pacijentkinja kod koje je potvrđen covid-19. Tako se i broj umrlih, pozitivnih na koronavirus, u HBŽ sa pet, povećao na šest, 3 u Livnu i 3 u Drvaru.


Livno sa 100 aktivnih slučajeva i dalje prednjači, slijedi Drvar sa 37, Tomislavgrad sa 34 i Kupres sa 10. Trenutno su u HBŽ jedino Glamoč i Bosansko Grahovo bez ijednog evidentiranog slučaja zaraze korona virusom. Pored zdravstvenih ustanova virus je, na žalost, ušao i u pojedine ljekarne i druge ustanove, zbog čega struka, a i Krizni stožer ministarstva zdravstva HBŽ, pozivaju građane na pojačan oprez i poštivanje svih propisanih mjera. Također, mole građane da se suzdrže od okupljanja i svadbenih svečanosti, koje se, budući da su zabranjene na području ove županije 'sele' (organiziraju) u susjednoj ZHŽ.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio