Nismo ni sumnjali: Najbogatiji u pandemiji postali još bogatiji

Datum objave: 02.08.2020   Broj čitanja: 618
Pandemija nije zaustavila nemilosrdan rast bogatstva nasljednika Sama Waltona, osnivača Walmarta, čije je zajedničko obiteljsko bogatstvo procijenjeno na 215 milijardi američkih dolara, piše Bloomberg.
Nismo ni sumnjali: Najbogatiji u pandemiji postali još bogatiji

 

Najimućnija svjetska obitelj je samo prošle godine bila bogatija za 25 milijardi američkih dolara. Ulaganja u Walmartov lanac trgovina i e-trgovinu donijeli su nagli rast prodaje i u prvom tromjesečju ove godine, unatoč krizi u američkom maloprodajnom sektoru.

Indijac Mukesh Ambani uložio je više od 20 milijardi dolara u svoje digitalne platforme od travnja, povećavaši najveće bogatstvo Azije za 61 posto u prošloj godini.

Švicarska dinastija Oeri-Hoffmann dodala je 24 posto neto vrijednosti dionicama Roche Holding AG, potaknutim prodajom COVID-19 testova. Bogatstvo obitelji Johnson poraslo je ove godine s 9 milijardi na 46 milijardi dolara.

U Bloombergovoj ljestvici pojedinačnih milijardera Jeff Bezos je bio na drugom mjestu, ali se sada umnogome razlikuje od ostalih. Ne ispunjava uvjete za obiteljski popis jer je njegovo bogatstvo prve generacije.

Pandemija koronavirusa i Black Lives Matter su, kako piše Bloomberg, ukazali na velike nejednakosti u Sjedinjenim Američkim Državama, zbog čega su postali učestaliji glasovi da se poveća porez na bogatstvo.

Političari SAD-a su kritizirali sve veću nejednakost i rastuće bogatstvo milijardera.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio