FERK dodjelio dozvole za proizvodnju el. energije u Hercegovini

Datum objave: 14.07.2020   Broj čitanja: 838
FERK je donio rješenje po žalbi na akt koji je donijelo JP „Elektroprivreda HZHB“ d.d. Mostar.
FERK dodjelio dozvole za proizvodnju el. energije u Hercegovini

 

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) je na redovitoj sjednici održanoj u utorak izdala četiri dozvole za proizvodnju električne energije.

 

Dozvole su izdane podnositeljima zahtjeva: RAMAS d.o.o. Prozor-Rama, ENERGY TRADE d.o.o. Usora, GALA-SOL vl. Domagoj Galić iz Širokog Brijega i VIBAR d.o.o. Široki Brijeg, i to za proizvodne objekte solarnih fotonaponskih elektrana.

 

U postupak opće rasprave upućena su tri nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije, za podnositelje zahtjeva AV SUN – Grude, vl. Marina Marijanović, te GP TOMING d.o.o. Grude i SOLIK d.o.o. Prozor-Rama u postupku izmjene i dopune postojeće dozvole, priopćeno je iz FERK-a.

 

Osim toga, u općoj raspravi je i osam nacrta dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE, i to za: CB-SOLARI, vl. Pava Ćavar iz Širokog Brijega, - solarna fotonaponska elektrana CB-SOLARI; Lapis d.o.o. Ljubuški, - solarna fotonaponska elektrana „LAPIS ENERGY 1“ i solarna fotonaponska elektrana „LAPIS ENERGY 2“; Solarna elektrana „Solar-Co“, vl. Josip Kordić; Solarna elektrana „Zečević“, vl. Ivan Zečević; ETNO SELO MENJIK d.o.o. Prozor-Rama; Solarna elektrana „Diva“, vl. Katarina Iličić i Solarna elektrana „AFJI“, vl. Mario Škarica, svi iz Prozor-Rame.

 

Osim toga, u javnu raspravu je upućen i Nacrt dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om podnositelja zahtjeva Messer Tehnoplin d.o.o. iz Sarajeva.

 

''Sve zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na našoj web stranici www.ferk.ba, a svoje pisane komentare na nacrte mogu dostaviti do 22.7.2020. godine do 13 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba'', stoji u priopćenju.

 

Osim toga, FERK je donio rješenje po žalbi na akt koji je donijelo JP „Elektroprivreda HZHB“ d.d. Mostar. 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio