Zdravka Bušić u središnjoj Bosni: RTV HB je izlaz iz medijskog mraka

Datum objave: 25.06.2020   Broj čitanja: 948
Potpredsjednica HDZ-a i nositeljica liste HDZ-a za 11. izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor RH Zdravka Bušić sa suradnicima je boravila u središnjoj Bosni - Jajcu, Travniku, Vitezu i Kiseljaku
Zdravka Bušić u središnjoj Bosni: RTV HB je izlaz iz medijskog mraka

 

...gdje joj se pridružio i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović (3), također kandidat na listi HDZ-a za 11. izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor RH.
Domaćin u Kiseljaku bio im je predsjednik OO HDZ BiH Kiseljak i načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak, sa suradnicima, a nakon kratkog sastanka upriličeno je odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima ovog kraja zatim
posjet gradilištu nove zgrade Doma zdravlja Kiseljak i na koncu obnovljenim prostorijama, redakciji Radiotelevizije Herceg Bosne u Kiseljaku.

 

- Moramo biti svjesni, hrvatski narod u BiH pogotovo, da mi nismo svojom voljom ili propustima odredili svoj trenutačni položaj unutar BiH nego je riječ o nametnutim izmjenama Washingtonskog i Daytonskog sporazuma odnosno utjecaju  anjskih predstavnika. Samo za primjer, mi se u središnjoj Bosni grčevito borimo svaki izborni ciklus osigurati trećinu u Saboru kako bez nas ne bi mogli formirati izvršnu vlast. Kada uz sve političke probleme dodamo ratne poteškoće, demografske i ekonomske izazove, pomoć RH nam je od iznimne važnosti i osim sa službenom politkom, moramo održavati i kontakte s našim ljudima koji žive tamo, a kojih je npr. samo u Zagrebu više od 10.000 iz cijelog SBŽ-a - kazao je predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB i kandidat na listi HDZ-a Radoje Vidović (3) te zahvalio kiseljačkom načelniku na gostoprimstvu i potpori u kampanji.

 

Tijekom posjeta Hrvatskoj bolnici Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj Zdravka Bušić susrela se s ravnateljem ove zdravstvene ustanove prim. dr. Velimirom Valjanom, nakon čega je u Franšiznom centru BiH u Vitezu održala sastanak s dužnosnicima HDZ-a BiH iz SBŽ-a. Na istom je naglašeno kako je Republika Hrvatska i Hrvatska demokratska zajednica ogromna potpora
Hrvatima u središnjoj Bosni. Uz navedene susrete, Bušić je posjetila i Hrvatski kulturni centar Nova Bila, JU “Radio Vitez” te Gradsko kazalište mladih “Vitez”. Domaćin susreta u Novoj Biloj i Vitezu, predsjednik OO HDZ BiH Travnik i ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Bojan Domić kazao je kako su u goste stigli dokazani prijatelji Hrvata iz Središnje Bosne.

 

- Nama su došli dokazani prijatelji koji su ovom prostoru dosta dali i nadam se da ćemo to znati prepoznati.”, rekao je Domić.
Kako je kazao general Ilija Nakić, zastupnik HDZ-a u Domu naroda Parlamenta BiH, pomoć Hrvatske je jako važna za opstojnost Hrvata na ovim područjima.

 

Bušić se posebno dojmio posjet Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” za čiju je izgradnju bila posebno vezana.

 

- Oduvijek sam vezana za ovaj kraj, za ove ljude i sve projekte koji su im od iznimne važnosti pa tako i ova bolnica. Važno je vidjeti iz prve ruke kako žive naši ljudi ovdje i kako im možemo pomoći, ali i nastaviti djelovati na vanjskopolitičkom planu. Naime, Hrvatska mora uvijek biti usmjerena k BiH kao našoj susjednoj državi s kojom želimo dobre odnose, ali i hrvatskom narodu koji ovdje živi i kojem želimo pomoći da ostvari punu ravnopravnost i konstitutivnost - kazala je Bušić te dodala da joj je čast biti na čelu po njoj iznimno kvalitetne liste.- Biti nositeljicom ove liste predstavlja mi iznimnu čast, ali i odgovornost. Radi se o jako važnim izborima i zastupnici Hrvata izvan RH imat će pune ruke posla kako bi artikulirali njihove interese i pronašli načina da ih rješavaju - dodala je.

 

Načelnik općine Kiseljak i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH u Kiseljaku Mladen Mišurić Ramljak goste je upoznao s aktualnostima u ovoj općini, zahvalio na dosadašnjoj financijskoj potpori Vlade RH brojnim projektima u Kiseljaku pa tako i na pomoći pri dosadašnjoj izgradnji nove zgrade Doma zdravlja koji sada već ulazi u drugu fazu gradnje.

 

- Za naše male sredine od iznimnog je značaja svaki vid gospodarske suradnje s Hrvatskom, ali i potpora diplomatske naravi kada je u pitanju hrvatski narod ovdje - kazao je načelnik te još jednom pozvao sve one koji imaju pravo glasa da isto na predstojećim izborima i ostvare.

 

Razgovarano je i o Radioteleviziji Herceg Bosne zahvaljujući kojoj hrvatski narod konačno izlazi iz medijskog mraka.
Izbori za Sabor Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini održat će se 4. i 5. srpnja (subota i nedjelja), a biračka mjesta će biti u Vitezu, Sarajevu, Livnu, Mostaru, Tuzli i Banjoj Luci.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO