Jutarnji ekskluzivno: Škoro HDZ i Sanadera uspoređivao s Isusom

Datum objave: 18.06.2020   Broj čitanja: 433
Miroslav Škoro, čelnik Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat na prošlim izborima, iako oštro kritizira HDZ i premijera Andreja Plenkovića, kako je poznato, bio je član te stranke - i to dva puta.
Jutarnji ekskluzivno: Škoro HDZ i Sanadera uspoređivao s Isusom

 

U redakciju Jutarnjeg lista stigla je jedna fotografija iz listopada 2007. kada se Škoro drugi put učlanio u HDZ.

 

Prvo je član HDZ bio 90-ih nakon što se vratio iz Amerike i bio konzul u Pečuhu, i to sve do 2000. nakon Tuđmanove smrti i poraza HDZ-a na izborima.

Nakon toga otišao je iz HDZ-a i s Vesnom Škare-Ožbolt i Matom Granićem bio je među osnivačima tadašnjeg Demokratskog centra. No, 30. listopada 2007., za vrijeme vladavine Ive Sanadera, pred izbore ponovno dobiva člansku iskaznicu HDZ-a koju mu Sanader svečano uručuje, što pokazuje i fotografija koja nam je poslana.

 

U to vrijeme članske iskaznice HDZ-a dobili su i košarkaš Dino Rađa, sindikalac Boris Kunst i vaterpolist Ivo Trumbić.

 

„Poznato je da imam određeni svjetonazor koji izražavam kroz svoje pjesme. Ulaskom u HDZ stojim iza svih pjesama, i u djelovanju u toj stranci ću to činiti”, rekao je tada Škoro i dodao kako su ga zvale i druge stranke, ali da je odbio, jer Bog mu je dao "oči, uši, ali i jezik", koji će sada koristiti u politici.

 

„Kad osjetim da se pod krinkom demokracije udara na temeljne vrednote, preuzimam dio odgovornosti za budućnost svoje obitelji i djece”, govorio je tada Škoro o drugim strankama, dodavši kako mu je supruga ostala doma čuvati djecu, odnosno kako je rekao „mladež HDZ-a”.

 

'Nema sumnje u HDZ!'

 

Škoro je nakon ponovnog priključenja HDZ-u došao i visoko na listu HDZ-a u IV. izbornoj jedinici. Tada je u kampanji pjevao za Sanadera, a na jednom predizbornom skupu usporedio je čak HDZ s Isusom Kristom.

 

„Sjetite se kako su blatili Isusa Krista Spasitelja i sjetite se kako su završili ti koji su sumnjali. Nema sumnje u HDZ jer oni su na pravom putu, oni žele ujediniti Hrvate i dati pravo glasa i onima izvan zemlje zato što su svi oni naša braća i sestre. Izjava Hrvatske biskupske konferencije samo potvrđuje da sam u pravu. U HDZ sam ušao po svojoj duši. Imam sve, ne očekujem nikakvu korist, a saborske plaće ću se odreći u korist onih kojima treba, naše djece”, poručivao je na tom HDZ-ovom predizbornom skupu u Karlovcu.

 

Škoro je ušao u Sabor, a nakon pet mjeseci stranka ga je kandidirala za gradonačelnika Osijeka na prijevremenim lokalnim izborima u ožujku 2008. Predvodio je listu HDZ-a i postigao najbolji rezultat te stranke u posljednjih 18 godina. Zato je HDZ osvojio pet mandata u Gradskom vijeću, no lokalni HDZ-ovci nisu se slagali s idejom da upravo on bude njihov kandidat.

 

Nakon samo osam mjeseci dao je ostavku na mjestu saborskog zastupnika, napustio je i mjesto vijećnika u Osijeku i ponovno se vratio glazbi. Tada je govorio da su razlog mediji koji „generaliziraju i sve političare proglašavaju lopovima”.

 

Člansku iskaznicu vratio je 2012. i otišao iz HDZ-a.

 

Jutarnji list

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio