Široki Brijeg dobio spomen sobu poginulih branitelja

Datum objave: 16.06.2020   Broj čitanja: 656
Spomen soba se nalazi u sklopu Kluba branitelja Grada Širokog Brijega u ulici Stjepana Radića (Duhanska stanica).
Široki Brijeg dobio spomen sobu poginulih branitelja

 

Organizator ovog događaja je Odbor za branitelje Grada Širokog Brijega.

 

Otvorenju su prisutvovali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinakog rata, predstavnici svih razina vlasti i obitelji poginulih.

 

U sklopu program prisutnima su se obratili gradonačelnik Miro Kraljević i Viktor Kvesić, koji se obratio u ime obitelji poginulih branitelja. Otvorenje Spomen sobe je blagoslovio fra Dane Karačić.

 

 

Sama ideja izgradnje Kluba branitelja Široki Brijeg u sklopu kojeg se nalazi i ova Spomen soba za poginule širokobriješke branitelje iz Domovinskog rata pokrenuta je na inicijativu samih branitelja 2014. godine.

 

Ovaj projekt je podržan od gradonačelnika Širokog Brijega i vlasnika ovog prostora OTP.

 

Suglasnost za izgradnju Kluba branitelja Grad Širokog Brijega podržale su sve braniteljske udruge sa područja našeg grada. Po troškovniku vrijednost projekta je oko 450 000 maraka.

 

Većinu dosadašnjih radova su izveli sami inicijatori projekta uz pomoć nekolicine naših gospodarstvenika. Po procjeni realizirano je oko 50% projekta.

 

“Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su prepoznali našu inicijativu za izgradnju Kluba branitelja. Također se nadamo da će i oni koji nisu prepoznali ovu pozitivnu ideju isto tako u što skorije vrijeme pomoći dovršiti ovaj projekt. Nadamo se do kraja godine. Glavni cilj projekta je bio izgradnja Spomen sobe za poginule širokobriješke branitelje. Izgradnjom ove sobe želimo reći jedno veliko hvala našim suborcima. Spomen soba je izgrađena u koordinaciji sa udrugom poginulih branitelja Široki Brijeg. Drugi dio ovog prostora (nedovršen prostor) planiran je za edukaciju mladih vezano za istinu o Domovinskom ratu i druženja branitelja” poručili su iz koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio