Preporuke da se vjenčanja održavaju na otvorenom ili unutra do 100 ljudi

Datum objave: 08.06.2020   Broj čitanja: 517
Zavod za javno zdravstvo FBiH i Federalno ministarstvo zdravstva objavili su preporuke za održavanje proslava vjenčanja, maturskih zabava i sličnih događaja za vrijeme epidemije.
Preporuke da se vjenčanja održavaju na otvorenom ili unutra do 100 ljudi

 

S obzirom na naredbu Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva o zabrani okupljanja više od 100 osoba u zatvorenom prostoru i više od 300 osoba na otvorenom preporuka je da se vjenčanja i proslave, kada god je to moguće, organiziraju na otvorenom uz osiguranje minimalne udaljenosti između osoba od 1-2 metra.

 

Ukoliko se proslava organiziraju u zatvorenom prostoru potrebno je ograničiti broj uzvanika na najmanji mogući broj u skladu s važećim naredbama o okupljanju, a preporučuje se prisustvo samo slavljenika i neophodnih uzvanika.

 

Kako se navodi u preporukama federalnog zavoda nije preporučljivo da proslavama prisustvuju osobe iz inozemstva i osobe starije od 65 godina.

 

U zatvorenom prostoru je potrebno osigurati razmak između stolova i dobru ventilaciju, a preporučuje se i vođenje evidencije prisutnih gostiju i uzvanika kao i evidentiranje njihovog rasporeda sjedenja.

 

U slučaju da dođe do pojave oboljelih od COVID-a 19 evidencija bi pomogla pri identificiranju kontakata. Preporučuje se i da uzvanici sjede za stolovima i ne dolaze u bliske kontakte s drugima, osim ukoliko nisu u pitanju članovi jedne obitelji.

 

Ne preporučuju se pozdravi koji uključuju fizički kontakt kao što su rukovanje, grljenje i ljubljenje. Glazbenici i pjevač bi trebalo od ostatka uzvanika da budu distancirani minimalno četiri metra uz minimalnu distancu od 1-2 metra između samih glazbenika.

 

Fena/Bljesak

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio