Cvitanović: Dodiče, sjetite se Vašega oca nacije! Laž je vid srpskog patriotizma

Datum objave: 25.05.2020   Broj čitanja: 605
''Gospodine Dodik ostavite žrtve koje su ubijene bez ikakvog suđenja, među kojima je ogroman broj žena i djece da bar počivaju u miru. Mi ćemo se moliti za njih, sjećati ih se i nećemo ih zaboraviti...
Cvitanović: Dodiče, sjetite se Vašega oca nacije! Laž je vid srpskog patriotizma

 

...stoji u reagiranju HDZ-a 1990 na čelu s Ilijom Cvitanovićem na izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je u Bleiburgu trebalo ubiti sve.

 

''Jedan ozbiljan političar ne može sebi dopustiti 'guslarski' govor bez zrnca argumenata, vođen isključivo mržnjom, i to težom od one koju vidjesmo ovih dana po ulicama Sarajeva. Samo čovjek koji ustraje u mržnji može brutalnim 'kafanskim' rječnikom još jednom ubijati ubijene bez suda i suđenja vojne zarobljenike, žene i djecu. Podsjećam i Vas i sve koji žive od laži i na laži grade budućnost naroda, na riječi Vašega 'oca nacije', Dobrice Ćosića: 'Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno'. Ukratko je sažeo vašu povijest, sadašnjost, a kako se čini i nažalost budućnost srpske politike. Činilo se da ste bar Vi toliko pismeni da dobro znate kako Vam ne vjeruju ni sugrađani ni Vaši birači dok napuhujete brojku ubijenih u Jasenovcu, jer postoji veliki broj srpskih historičara koji su svjesni da izreka 'lažite, lažite, nešto će ostati' ne prolazi više ni kod najzaluđenijih kvazi-znanstvenika, pa ni kod običnih Srba koji, nakon svega, žele živjeti u miru s drugima'', navodi HDZ 1990.
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • pročitajte ako niste već25.05.2020 17:34 sati
    http://www.naklada-pavicic.hr/shop/krizar-ili-duh-slobode/ Rijetko se u književnosti, kao i u filmu, tematizira strana koja je u ratu izgubila, a kad je riječ o onima koji su u II. svjetskom ratu izgubili od jugopartizana, njih se uglavnom tretira ideološki isključivo, kao neljudske kreature kojima je jedini cilj zločin. Crno-bijela podjela teško da je igdje bila, u mnogočemu i ostala, tako oštra kao u hrvatskoj priči o II. svjet. ratu. Gotovo nigdje lošeg partizana i dobrog ustaše!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO