LIVNO: Nedjeljom i blagdanima trgovine više neće raditi

Datum objave: 13.05.2020   Broj čitanja: 720
Po riječima predlagatelja ove odluke gradonačelnika Grada Livna Luke Čelana, mjera ove zabrane se pokazala učinkovitom i opće prihvatljivom.
LIVNO: Nedjeljom i blagdanima trgovine više neće raditi

 

Gradsko vijeće Grada Livno na sjednici u srijedu jednoglasno je usvojilo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o radnom vremenu pravnih i fizičkih osoba iz oblasti trgovine i ugostiteljstva.

 

Prema ovoj odluci, pravne i fizičke osobe iz oblasti trgovine nedjeljom i blagdanima neće radit. Po riječima predlagatelja ove odluke gradonačelnika Grada Livna Luke Čelana, mjera ove zabrane se pokazala učinkovitom i opće prihvatljivom ne samo na području Grada Livna, nego i u svijetu.

 

"Trajna zabrana rada trgovina nedjeljom osigurati će zakonsko radno pravo na tjedni odmor zaposlenika i vrijeme za obiteljske vrijednosti, čemu teže sve napredne i moderne države u Europi i svijetu, a što je pretpostavka za izgradnju humanijeg društvenog okruženja'', kazao je Čelan.

 

Podsjetimo i hercegovačka udruga Mlado sunce uputila je u nedavno otvoreno pismo javnosti u kojemu traži da se u Županiji Zapadnohercegovačkoj trajno zabrani rad nedjeljom.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio