Vili Beroš o pogrešci KBC-a Split i sahrani žene u Grudama

Datum objave: 12.05.2020   Broj čitanja: 1162
U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je ukupno 2207 oboljelih od COVID-19. "Nema preminulih, tako da je broj smrtnih slučajeva 91. Na respiratoru je 11 bolesnika, a hospitaliziranih je 159.
Vili Beroš o pogrešci KBC-a Split i sahrani žene u Grudama

 

Oporavljenih je ukupno 1808", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

 

"U Istarskoj županiji dijagnosticiran je jedan novi bolesnik, kao i u Brodsko-posavskoj županiji. U Koprivničko-križevačkoj županiji četiri su nova bolesnika, u Zadarskoj dva, u Sisačko-moslavačkoj jedan, a u Požeško-slavonskoj županiji dva bolesnika", kazao je Beroš.

 

Zamjena pacijentica u KBC-u Split i sahrana druge osobe u Grudama

 

"Dogodio se propust. Ravnatelj Meštrović jučer me obavijestio. Posjetio je ožalošćenu obitelj, a zamjenik ravnatelja kontaktirao je drugu obitelj. Ovo što se dogodilo veliki je i bolan propust. Izražavam žaljenje i sućut. Mora se utvrditi odgovornost. Meštrović je pokrenuo zahtjev za razrješenjem i nadzor u bolnici. Zdravstvena inspekcija danas će započeti obavljanje nadzora i utvrditi radi li se o nepoštovanju procedure ili je nešto drugo", kazao je Beroš.

 

Samoizolacija u vrijeme izbora

 

Novinari su postavili pitanje za ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka o samoizolaciji za vrijeme izbora, no umjesto njega odgovorio je ministar Davor Božinović.

 

"O izborima odlučuje politika kada se raspusti Sabor. HZJZ će dati preporuke ako bude pitan o tome. Nemamo o tome što odgovarati. Pravila koja postoje, postoje. Izbori niti su raspisani niti je Sabor raspušten, a DIP se nije obratio HZJZ-u", kazao je ministar Davor Božinović.

 

Let iz Frankfurta

 

"Vratilo se 74 osoba, prva osoba razboljela se 2. svibnja, a sada imamo ukupno devet radnika iz Švedske pozitivnih. Osim tih devet radnika, imamo pozitivne u Zadru, jednu osobu koja je putovala, u Sisku također jednu osobu i stranog državljanina koji je putovao u Istru. Ostali koji su putovali kontaktirani su i upozoreni, određena je mjera samoizolacije", kazao je Capak. 

 

Reaktivacija zdravstvenog sustava

 

"Napravljene su analize. U utorak smo imali 36 posto izvršenja u odnosu na prošli mjesec. Nemamo kompletne podatke, ali mišljenja sam da je to izvrstan rezultat. Zadovoljni smo s prvom fazom reaktivacije zdravstvenog sustava. Što se tiče financija, morat ćemo napraviti reformske korake. Ovu godinu počeli smo uredovno, no u 2., 3. i 4. mjesecu poremećeni smo u prihodovnoj i rashodovnoj strani. Dugovi se kreću oko 4,2 milijarde kuna", kazao je Beroš.

 

Markotić o samoizolaciji i bioteroristima

 

"Svatko onaj tko je svjestan da je bio u kontaktu s bolesnima i određena mu je mjera, naravno da je odgovoran za takvo ponašanje. Svatko tko zna da je bio u kontaktu, dobio je upute, a kršenjem takvog ponašanja ugrožava drugoga", kazala je Alemka Markotić. Capak je rekao da nema što dodati.

 

Večernji list

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio