Poginula dva vojnika u padu školskog aviona HRZ-a

Datum objave: 07.05.2020   Broj čitanja: 713
U padu aviona poginule su dvije osobe, potvrđeno je iz MORH-a. Riječ je o pilotu-instruktoru i kadetu.
 Poginula dva vojnika u padu školskog aviona HRZ-a

 

Neslužbeno doznaje večernji list kako je pilot bio član akro grupe HRZ-a "Krila Oluje". Kod Biljana Donjih oko 16 sati dogodio se pad vojnog školskog aviona ZLIN oznake 403 u kojem su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, bila je riječ o redovnom obučnom letu, priopćeno je iz MORH-a.

 

Na mjesto događaja upućene su nadležne službe. "Jako je brujalo, odjednom se čuo jak prasak. Avion je pao u dvorište susjeda. Navodno su bili u kući. Ja sam tu na 100 metara od nesreće" rekla nam je u telefonskom razgovoru mještanka Biljana Gornjih.

 

Jedan od pilota koji je dobio informaciju o stradavanju svojih kolega je izgovorio rečenicu na koju zapravo većina ljudi pomisli nakon saznanja o novoj tragediji u HRZ-u: "Što se događa? Kako je moguće? Kako tužna tragedija." Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku.

 

Konferencija za medije na kojoj će se izvijestiti o više informacija održat će se u 93. krilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku danas u 20 sati.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio