Pao NATO-ov helikopeter, jedna poginula, više nestalih osoba

Datum objave: 30.04.2020   Broj čitanja: 723
Helikopter CH-148 Cyclone sudjelovao je u operaciji Reassurance koja ima 915 vojnika u Europi.
Pao NATO-ov helikopeter, jedna poginula, više nestalih osoba


Kanadski premijer Justin Trudeau rekao je u četvrtak da je kanadska vojnikinja poginula a petero vojnika se smatra nestalima u nesreći vojnog helikoptera koji je sudjelovao u NATO-ovoj misiji i koji se u srijedu navečer srušio u more između Grčke i Italije.

 

"Jučer se helikopter kraljevske ratne mornarice koji je sudjelovao u NATO-ovoj misiji i u kojemu je bilo šest pripadnika Kanadskih oružanih snaga srušio u Jonsko more blizu grčke obale", rekao je Justin Trudeau.

 

"Jedna je žrtva pronađena a pet se osoba vode kao nestale. Svi su junaci", istaknuo je Trudeau, dodajući da je razgovarao s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

 

Potraga za petero nestalih vojnika još traje u suradnji s Italijom, Grčkom, Sjedinjenim Državama i Turskom.

 

Pronađeno je truplo Abbigail Cowbrough, potvrdio je načelnik glavnog stožera, general Jonathan Vance, pošto je otac žrtve Shane Cowbrought objavio na Facebooku informaciju o kćerinoj pogibiji.

 

Helikopter CH-148 Cyclone sudjelovao je u operaciji Reassurance koja ima 915 vojnika u Europi. Helikopter se vraćao na fregatu kada je izgubljena veza s njime tijekom vježbe u kojoj su sudjelovali i talijanski i turski brodovi, rekao je general.

 

Uzrok nesreće se "ne zna" a crne kutije su pronađene, dodao je Harjit Sajjan, kanadski ministar obrane, na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji.

 

Snimači podataka o letu dovezeni su u Kanadu gdje će se analizirati. Pokrenuta je istraga o "okolnostima strašne nesreće", dodao je general Vance, rekavši da "helikopteri CH-148 neće letjeti" dok se ne završi istraga.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio