Koronavirus ''zaslužan'' za obnovu stadiona Boljava FOTO

Datum objave: 24.04.2020   Broj čitanja: 2682
Ovi što danas kopaju, čiste, betoniraju, ravnaju, pituraju i krče – neće dobiti dnevnice. Tako se u Drinovcima plaća ljubav prema klubu..
Koronavirus ''zaslužan'' za obnovu stadiona Boljava FOTO

 

Pitomo selo na istočnoj strani Imotskoga polja uz samu granicu s Hrvatskom sa zapada, poznato po pjesnicima braći Šimić, Ravlića pećini, nedalekom tajanstvenom jezeru Krenica i po tvrdom drvetu drijen, po kojemu je (valjda) i dobilo ime, te po crkvi svetoga Mihovila (drugoj po veličini u BiH - poslije sarajevske katedrale), koju je krajem 19. stoljeća gradio župnik – Drinovčanin Paškal Buconjić, kasnije biskup Mostarsko–duvanjske biskupije.

 

Od sredine 90. godina prošlog stoljeća Drinovci su poznati po nogometnom klubu.

Od Boljave do Drinovaca
- Klub je utemeljen kao Boljava 1994, kasnije promijenio ime u Drinovci. Lani smo trebali slaviti 25. obljetnicu postojanja kluba, obilježiti je sportski i radno. Ništa od toga nismo učinili. Znate već – trka, obveze, besparica... Onda je prije dva, dva i pol mjeseca “navratila” korona.

 

Sve je stalo, tvrtke prestale raditi, pa smo i mi koji se stalno vrtimo u klubu završili u izolaciji i karanteni. Da ne bismo “pomrli od dosade”, organizirali smo se i zasukali rukave. Već mjesec i pol po cijeli dan radimo na igralištu - kaže Vlado Glavaš, jedan od najzaslužnijih što klub uspješno djeluje četvrt stoljeća i već ima bogatu prošlost:

 

- Prikupili smo nešto novca, digli na noge gospodarstvenike iz sela, koji nas stalno pomažu i “drže nauzgor”, a mi iz uprave kluba, treneri i nogometaši prihvatili se posla. Kao što znate, uz sve treba poštivati socijalni razmak od dva metra, pa su na radilištu rijetko više od trojice. Tu smo svakodnevno trener Dario Kurtović, domar Ivan Iko Vrca i ja. Da nije koronavirusa, teško bismo se okupili – obveze bi nas razvukle. Baš danas završavamo bojenje klupskih prostorija izvana. Popravili smo i krov, obnovili vodo i elektroinstalacije. “Ušminkali” smo klupski kafić i kuhinju, završili radove na igralištu za mali nogomet. Kafić i kuhinja inače rade samo kad su utakmice. Imamo običaj nakon utakmica igrače počastiti večerom. To im je premija, druge nema. Igrači su, inače, prava klapa i prijatelji. U pravilu, i goste pozovemo na večeru, družimo se, zapjevamo. Tako i nas dočekuju u gostima, takav je naš način odnosa s protivnicima - tvrdi Vlado.


 

S tribina su nestale stare, napola uništene sjedalice.

 

Sjedalice od Udinesea
- Ugrađujemo nove. Dobro, nisu baš nove, Dobili smo ih iz Italije, iz Serije A, od Udinesea... Nije objasnio koje su sportsko-poslovne veze u pitanju. Vlado je tek dodao da u pričuvi ima puno više sjedalica nego im treba. Hm, taj bi kontingent talijanskih mogao poslužiti kao “rezervni dijelovi” za buduća renoviranja, pojasnio je Vlado i dodaje:

 

- Ovi što danas kopaju, čiste, betoniraju, ravnaju, pituraju i krče – neće dobiti dnevnice. Tako se u Drinovcima plaća ljubav prema klubu, tako će ga “naplatiti” i ostali koji budu radili na stadionu. Tako je već 25 godina. Drukčije, klub bi se ugasio. Ali, za materijal i radove koje obavljaju tvrtke “sa strane” treba utrošiti 20.000 KM. Snalazimo se, ima dobrih ljudi koji pomažu. Načelnik Gruda Ljubo Grizelj pomogao je da Općina uplati 5000 KM. Hvala i njemu i općini..

 

Koronavirus ''zaslužan'' za obnovu stadiona Boljava FOTO
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO