Radončić: BiH neće biti depo za migrante

Datum objave: 23.04.2020   Broj čitanja: 506
Radončić je rekao da je to poruka eventualnim budućim migrantima..
Radončić: BiH neće biti depo za migrante

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić najavio je danas na tiskovnoj konferenciji u Sarajevu prve mjere u pokušaju deportacije ilegalnih ekonomskih migranata iz BiH u zemlje njihovog podrijetla.

 

Istakao je da je Službi za poslove sa strancima uputio dopis u kojem od njih traži da Ministarstvu sigurnosti dostave točan broj ilegalnih migranata po zemljama njihovog porijekla.

 

- Ministarstvo sigurnosti BiH raspolaže informacijama da veliki dio ilegalnih migranata ne želi otkriti svoj identitet i zemlju podrijetla, pa je neophodno da nam Služba dostavi i njihov ukupan broj sa pretpostavljenim državljanstvom - rekao je Radončić, prenosi Fena.

 

Dodao je da je od Službe zatražio i da među ilegalnim migrantima provedu anketu o tome da li među njima ima onih koji pristaju na dobrovoljnu deportaciju.

 

Radončić je rekao da je to poruka eventualnim budućim migrantima, ali i određenim zemljama EU da BiH neće biti depo za migrante iz kojeg će one uzimati samo kvalificirane i radno sposobne.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO