Šampion Nole: Milijune eura dijeli šakom i kapom, a šokirao i bergamskog liječnika

Datum objave: 19.04.2020   Broj čitanja: 712
Talijanski doktor koji je od Novaka Đokovića primio donaciju od milijun eura za bolnice u epicentru korona pakla otkrio je kako ga je humani šampion oduševio time, ali ništa manje i riječima kojima je popratio svoj ogromni dar.
Šampion Nole: Milijune eura dijeli šakom i kapom, a šokirao i bergamskog liječnika

 

Peter Assembergs, šef saniteta za zapadni dio Bergama, prvo je otkrio da je Đoković donirao "ogromne iznose" za bolnice Treviglio-Caravaggio i Romano di Lombardia, koje su najpogođenije koronavirusom.

 

Nije naveo točnu cifru koju je Đoković poklonio tamo gdje je pomoć najpotrebnija. Kasnije je precizirano da se radi o čak milijun eura, a sada je Assembergs otkrio što mu je Đoković odgovorio na pitanje želi li da se otkrije koliki iznos je donirao:

 

"Priznajem, bio sam šokiran u tom trenutku. Da, to je pravi izraz za ono kada mi je prvi tenisač svijeta na pitanje želi li da objavimo koliko puno nam je dao odgovorio: 'Iskreno, meni uopće nije bitno hoćete li to objaviti i ne mora se znati da sam ja uopće išta dao, a kamoli koliko. Osim, naravno, ako smatrate da će objavljivanje takve informacije podići svijest i kod drugih potencijalnih donatora da učine isto što i ja."

 

Đoković, koji je već dvostruko oduševio Italiju, prvo time što je uopće pomogao toj zemlji i to dok njegova Srbija teško stradava od korone, a zatim i kada se otkrilo koliko je ta pomoć iznosila, sada je još jednom dirnuo Talijane.

 

Đokovićevu skromnu, ali oštroumnu reakciju na pitanje doktora koji je primio njegovu velikodušnu donaciju uz pohvale i zahvale prenose svi talijanski mediji.

 

Najbolji tenisač svijeta doista je pomogao tamo gdje je pomoć najpotrebnija. Talijanska pokrajina Lombardija, točnije grad Bergamo, od kineskog Wuhana preuzeli su neželjeni naslov svjetskog žarišta pandemije koronavirusa. Do sada je tamo koronavirusom zaraženo preko 65 tisuća ljudi, dok ih je više od 12 tisuća umrlo.

 

Đoković je pomogao i rodnoj Srbiji, u kojoj zbog korone vlada izvanredno stanje. Domovini je nedavno donirao milijun eura za kupnju respiratora.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Jokul19.04.2020 14:20 sati
    Veliki sportas a jos veci covjek sto je pokazao svojim primjerom darivavanja bezbroj puta!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio