IZDAVAO ČEKOVE BEZ POKRIĆA Banjalučanin oštetio tvrtku iz Posušja za 140.000 maraka

Datum objave: 14.04.2020   Broj čitanja: 1757
D. G. je nakon raskida ugovora i izbjegavanja povrata robe koja nije njegovo vlasništvo, strojeve nije isplatio u dogovorenom zakonskom roku, te je iste prodao trećim osobama..
IZDAVAO ČEKOVE BEZ POKRIĆA Banjalučanin oštetio tvrtku iz Posušja za 140.000 maraka


Protiv Dejana G. banjalučka policija podnijela je izvještaj zbog sumnje da je prevario tvrtku iz Posušja i oštetio ih iza oko 138.850 maraka, saznaje Srpskainfo.

 

On je osumnjičen da je počinio kaznena djela prevara i izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića.

 

– Naime, D.G. se sumnjiči da je, obavljajući poslove odgovorne osobe u tvrtki iz Banjaluke, izdao mjenice bez pokrića, a za koje je svjesno znao da nemaju pokriće iz razloga što su blokirani računi navedene tvrtke od 2016. godine, a zatim sklopio četiri ugovora o najmu oko korištenja radnih mašina sa tvrtkom iz Posušja – rekla je glasnogovornica PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

 

Ona je dodala da D. G. nakon raskida ugovora i izbjegavanja povrata robe koja nije njegovo vlasništvo, strojeve nije isplatio u dogovorenom zakonskom roku, iste je prodao trećim osobama, čime je za tvrtku iz Banjaluke pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 138.850 maraka, i za navedeni iznos oštetio tvrtku iz Posušja, saznaje Srpskainfo.

 
FOTO: Ilustracija

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO