Zapalite večeras svijeće u svojim domovima

Datum objave: 10.04.2020   Broj čitanja: 888
Obljetnica je pada Kupresa i stradanja 160 Hrvata koji su na kupreškoj visoravni položili svoje živote.
Zapalite večeras svijeće u svojim domovima

 

Za neke se zna, a o sudbini grudskih vitezova Željka Majstorovića, Mladena Mikulića, Slobodana Miloša, Zdravka Sose, Ante Pejića i Branka Zadre ni 28 godina kasnije ništa nije poznato osim da su sudjelovali u teškim borbama za slobodu hrvatskog naroda, a tijela im nikad nisu pronađena.

 

Brigadir Jozo Miličević, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ZHŽ-a za Večernji list kaže kako se ovakvoj situaciji kakva vlada prethodnih dana nitko nije nadao tako da ove godine neće biti tradicionalnog okupljanja na Kupresu, molitve i evociranja sjećanja na poginule i nestale branitelje.

 

- Ovih dana se obilježavaju sjećanja na stradavanje Hrvatskog naroda. Dana 8. travnja je bila godišnjica HVO-a i s ponosom slavimo taj dan, a danas, 10.4 je obljetnica stradanja Hrvatskog naroda na Kupresu, dok u naredno kalendarskom periodu dolaze i mnoge druge obljetnice stradavanja Hrvatskog naroda na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine - ističe Miličević. Kaže da se u ovim danima istovremeno izmjenjuju tuga i ponos. - S tugom se sjećamo svih tih događaja u kojima su izgubili život mnogi naši branitelji, ali se s ponosom sjećamo i svih veličanstvenih pobjeda kojima smo donijeli slobodu svom narodu. Zbog nemogućnosti odlaska na stratišta pozivam sve branitelje, a i zajednicu da na svaku obljetnicu stradanja upale svijeće u znak sjećanja na naše poginule. Pozivam sve branitelje da u ovim teškim vremenima budu odgovorni prema zajednici i obitelji, te slušaju upute županijskih, gradskih i općinskih kriznih stožera kako bi ovaj problem što prije završio. U nedjelju 12. travnja je Uskrs, te ovom prilikom svim braniteljima i cijelom narodu želimo Sretan Uskrs da ga provedete sa svojim obiteljima i bližnjim u zdravlju i veselju - poručio je brigadir Miličević.

 

Večernji list

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio