Pola godine od ubojstva Lane Bijedić

Datum objave: 07.04.2020   Broj čitanja: 1111
Šest mjeseci prošlo je od smrti Lane Bijedić, 19-godišnje djevojke iz Mostara čije je tijelo pronađeno 6. listopada u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog.
Pola godine od ubojstva Lane Bijedić

 

Nesretna djevojka se, podsjetimo, iz Mostara u nedjelju, na dan ubojstva, u prijepodnevnim satima autobusom zaputila u Čapljinu. S autobusne stanice u Čapljini pješačila je do naselja Trebižat, nekih šest kilometara, i tu joj se gubi trag.

 

Obdukcijom tijela Lane Bijedić potvrđeno je kako je smrt nastupila nasilnim putem. Na tijelu su pronađeni tragovi udaraca u predjelu glave i tragovi gušenja, te tragovi vode u plućima.

 

Još uvijek nije pronađen počinitelj ovog ubojstva koje je potreslo Hercegovinu, a kako su nam rekli u Županijskom tužiteljstvu ŽZH nema novih informacija u istrazi.

 

"U istrazi koja se vodi protiv N.N. osobe zbog smrti Lane Bijedić Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu nije došlo do značajnijih dokaza koji bi bili od utjecaja za konačno razrješenje smrti Lane Bijedić", kazao je za hercegovina.info glasnogovornik Tužiteljstva ŽZH, Josip Aničić.

 

Pojedini mediji u veljači su objavili informaciju kako je Lana Bijedić izvršila samoubojstvo, što su tada odlučno odbacili iz tužiteljstva. U svom priopćenju naveli su kako autor ovog članka želi obeshrabriti tužitelje u daljnjem postupanju.

 

U MUP-u ŽZH pokrenuta je interna istraga o plasiranju neistinih informacija sa sastanka održanog 12. veljače, a u kojima se tvrdilo da je Lana Bijedil izvršila samoubojstvo.

 

"Vezano za pokretanje interne istrage u MUP-u ŽZH kao i o rezultatima iste informaciju možete zatražiti od MUP-a ŽZH.

 

Plasiranje neistinitih informacija u svakom slučaju šteti istragama u kaznenom postupku, a prije svega radi uznemiravanja javnosti i pokušaja obeshrabljivanja tužitelja u zakonitom i efikasnom prikupljanju dokaza", istaknuo je glasnogovornik Tužiteljstva ŽZH, Josip Aničić.

 

Na desetine informativnih razgovora i saslušanja, vještanje Laninog mobitela, pretresi objekata, razgovor s njezinom majkom nisu donijeli nikakve rezultate. U javnosti se, s pravom, postavlja pitanje hoće li ovaj slučaj ostati mrtvo slovo na papiru i statistička brojka u policijskoj kronici ubojstava.

 

Hercegovina.info

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio