Efendija iz Mostara: Molim dragog Boga da fratrima olakša i otkloni od njih bolesti

Datum objave: 01.04.2020   Broj čitanja: 2406
Mostarski muftija Salem ef. Dedović pokazao je zašto ga se često smatra glasom razuma među vjerskim dužnosnicima Hercegovine.
Efendija iz Mostara: Molim dragog Boga da fratrima olakša i otkloni od njih bolesti

 

On je uputio pismo podrške zamjeniku provincijala hercegovačkih franjevaca fra Iki Skoki u povodu novonastale zdravstvene krize u samostanu u Miletini i Domu za nezbrinutu djecu "Majčino selo" u Međugorju, gdje su u izolaciji 23 starije časne sestre iz te 60 štićenika i zaposlenika.

 

- Kao mostarski muftija, brat i prijatelj, iskazujem svoje suosjećanje s tvojom braćom hercegovačkim franjevcima koji su pogođeni velikom kušnjom koronavirusa unutar svojih redova, moleći dragog Boga da vam olakša i otkloni od vas bolest, a nadahne vas snagom vjere i strpljenja. Svi zajedno ujedinjeni u molitvi svatko na svoj način i predani dobročinstvu nadamo se ozdravljenju. Utjehu i nadu tražimo od dragoga Boga - poručio je u pismu Salem ef. Dedović.

 

Na ove njegove riječi fra Iko Skoko se srdačno zahvalio na razumijevanju i riječima ohrabrenja.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Radmilo Jasak 02.04.2020 02:01 sati
    Na području Medžlisa Islamske zajednice Mostar danas je bajram-namaz klanjan u 42 džamije i mesdžida, a *centralna bajramska svečanost* upriličena je na musali džemata Zalik u Univerzitetskom sportsko-rekreativnom centru "Midhat Hujdur Hujka" *(nekada vojarna "Tihomir Mišić")* pored *(danas)* džamije Bosanski mudžahidi *(za vrijeme Austro-Ugarske Monarhine, katolička kapelica, za vrijeme Jugoslavije, muzej JNA, tijekom Domovinskog rata katolička kapelica)*. Bajram-namaz je predvodio i bajramsku hutbu održao *mostarski muftija Salem ef. Dedović.* "Naša je snaga u dobroti i strpljivosti, jer to je ono u što se čovjek može pouzdati. Mir, selam i spas je vjernički kodeks i opredjeljenje, to je trajni kur'anski nalog i imperativ", poručio je na bajramskoj hutbi mostarski muftija. *Bljesak info 25.06.2017*
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO