'Petković više ne vrijedi ni 10 milijuna eura, Oršić jedva 5'

Datum objave: 31.03.2020   Broj čitanja: 554
Punih sedam godina Matej Škegro (32) bio je financijski direktor Dinama, tako da malo tko poznaje maksimirsku blagajnu bolje od njega.
'Petković više ne vrijedi ni 10 milijuna eura, Oršić jedva 5'

 

S druge strane, Škegro se posljednje dvije godine bavi nogometnim menadžerstvom, njegovi klijenti danas su igrači koje bi i maksimirska blagajna trebala hraniti.

 

Nema dvojbe da im vrlo jasno može predočiti stanje u klubovima te blisku budućnost koja ih čeka.

 

- Po bilanci za 2019. godinu, u postotku Dinamovih prihoda 82 % dolazi od UEFA-e i prodaje igrača, oko 12 % dolazi od komercijalnih prihoda, od Grada manje od 4 %, a ostali prihodi su oko 2 %. Vratimo se na ono od čega Dinamo živi (82 %), a to su UEFA i prodaja igrača. Uzmimo za primjer da je Dinamo računao ovo ljeto na prodaju Petkovića nakon Eura 2020., kao prvog centarfora reprezentacije. Po mojem sudu, siguran sam da bi za njega na tržištu u normalnim uvjetima mogli dobiti 25.000.000 eura, jer takvi su centarfori iznimno traženi u cijelom svijetu. Eura, međutim, ove godine nema, klubovi u inozemstvu zbog globalne pandemije prisiljeni su smanjili budžete za transfere, jer i oni moraju spašavati svoje poslovanje i rezati sve troškove, te racionalizirati poslovanje. Pitanje je za Dinamo hoće li za Petkovića dobiti ponudu i od 10.000.000 eura. Teško. Oršić? Ovoga ljeta, da je sve “normalno”, na tržištu za njega bi mogli dobiti realno oko 10.000.000, možda i više, ovako je veliko pitanje mogu li dobiti i pet. A sve ovo govorim pod pretpostavkom da će se sezone u ligama završiti, jer ako ostane ovakvo stanje, restrikcije će biti još dramatičnije, jer će klubovi izgubiti više od 30 posto planiranih prihoda za ovu sezonu, plus što će sljedeću morati planirati na barem 30 posto manjim budžetima. Karte su se izmiješale, tržište se promijenilo, novca nema kao prije. Zato je sada “rezanje” plaća i smanjivanje troška nužno na svim razinama, kako u Dinamu, tako i u drugim klubovima HNL-a i svijeta.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio