Nakon potresa, pljačkaši 'pelješe' stanove koje su vlasnici morali napustiti

Datum objave: 30.03.2020   Broj čitanja: 726
Bilo je pitanje dana kada će uigrana banda lopova koristiti tuđu nevolju i haračiti po metropoli.
Nakon potresa, pljačkaši 'pelješe' stanove koje su vlasnici morali napustiti

 

Sedam dana od razornog potresa koji je građane Zagreba bacio na koljena te pričinio veliku materijalnu štetu, nepoznati lopovi su se dali u akciju. Pa su tako u jednoj stambenoj zgradi kod zagrebačkog Kvatrića provalili u četiri od osam stanova. Itekako su znali da u niti jednom od stanova u stubištu neće zateći nikoga jer je na ulazu u zgradu bila stavljena žuta naljepnica – privremeno neupotrebljivo.

 

Jedna od žrtava čiji su stan poharali i dodatno uništili je 31-godišnja Zagrepčanka Dina P. koja je stan napustila na dan potresa, a kad se jutros vratila u njega da pokupi još ostale vrijednosti ali i da dočeka dimnjačara, oblio ju je znoj, te preplavili tuga i ljutnja.

 

- U subotu sam bila u stanu sa statičarem i bilo je sve ok, a jutros sam se vratila opet u stan kako bi dočekala dimnjačara da pregleda stanje jer je nakon potresa dimnjak urušen i prijeti opasnost. A kad ono, ulazna vrata u zgradu imala su razbijeno staklo, a inače su zatvorena. Počela sam se penjati stepeništem i vidjela ostale stanove s obijenim bravama. Samo jedan je u prizemlju mislim ostao netaknut s izgrebanom bravom tek jer ima velika čvrsta vrata. Moja brava na vratima je obijena, a stan ispreturan. Sve porazbacano. Razbijen mi je i novi televizor. Loše vijesti ne prestaju od one nedjelje kad nas je potres potjerao iz stana – kaže za Jutarnji list Dina P. Ona je iz svog doma nakon potresa, dodaje, odnijela većinu vrijednosti pa i nakita, no i dalje je u njemu ostalo vrijednih stvari i uspomena koje, zapravo, imaju emocionalnu vrijednost.

 

- Odmah smo predstavnik ulaza i ja pozvali policiju. Dečki su vrlo brzo došli, zapisali sve, pregledali. Rekli su i da će pogledati nadzorne kamere na okolnim zgradama i ulicama u susjedstvu, pa možda se počinitelji pronađu. Zapečatili su stanove koji su provaljeni i čijih vlasnika nema. Zgrožena sam potezom pojedinaca koji ni u ovoj situaciji nemaju niti malo morala. Apeliram stoga na sve građane koji su napustili svoje domove u nedjelju, da odu do stanova i spase si vrijednosti koje imaju kako ne bi prošli kao ja i moji susjedi – zaključila je Dina P.

 

Jutarnji list

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio