Bivšim dužnosnicima se ne vraća diplomatska putovnica

Datum objave: 05.03.2020   Broj čitanja: 436
Prema podacima Ministarstva, ukupno 37 bivših političkih dužnosnika, veleposlanika i drugih dužnosnika nije vratilo diplomatske putovnice..
Bivšim dužnosnicima se ne vraća diplomatska putovnica

 

Ministarstvo vanjskih poslova u Vijeću ministara tijekom proteklih pet godina izdalo je ukupno 1.154 diplomatskih putovnica koje su trenutno važeće, a onima koji su izgubili pravo na posjedovanje diplomatske putovnice su poništene, potvrdio je načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva Nebojša Regoje.

 

On je istaknuo da trenutno nitko nije u posjedu diplomatske putovnice, a da mu to pravo ne pripada.

 

Broj varira svakodnevno

Regoje pojašnjava da su dužnosnici, organi, organizacije, odnosno institucije u BiH čiji dužnosnici imaju pravo na posjedovanje diplomatske putovnice navedeni u listi A i listi B u Pravilniku o izdavanju diplomatskih putovnica i Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika.

 

– U razdoblju od 2. ožujka 2015. do 3. ožujka ove godine ukupno su izdane 1.154 diplomatske putovnice koja su trenutno važeće, a što uključuje sve kategorije nositelja prava – trenutni dužnosnici i članovi njihovih obitelji, diplomati u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova i diplomatsko-konzularnoj mreži i članovi njihovih obitelji – rekao je Regoje.

 

Regoje je ustvrdio da ovaj broj praktično gotovo svakodnevno varira jer za izvjestan broj osoba i članova njihovih obitelji prestaje pravo na posjedovanje diplomatske putovnice ili istječe razdoblje do kojeg vrijedi.

 

Izgubili pravo

Prema podacima Ministarstva, ukupno 37 bivših političkih dužnosnika, veleposlanika i drugih dužnosnika nije vratilo diplomatske putovnice u sjedište Ministarstva nakon što su izgubili pravo korištenja istih, prenosi Srna.

 

Iza imena i funkcije dužnosnika koji više nemaju pravo na diplomatsku putovnicu, Vijeće ministara je navelo da “uvidom u raspoloživu dokumentaciju diplomatska putovnica nije vraćena, niti je fizički poništena”.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio