Kako vratiti poruke na WhatsApp nakon što promijenite broj i kupite novi mobitel? Evo uputa

Datum objave: 23.02.2020   Broj čitanja: 835
Pokazat ćemo vam kako možete sačuvati povijest razgovora u popularnoj aplikaciji u situaciji kad istovremeno mijenjate i uređaj i broj telefona..
Kako vratiti poruke na WhatsApp nakon što promijenite broj i kupite novi mobitel? Evo uputa


Prebacivanje povijesti razgovora u aplikaciji WhatsApp jedan je od najvećih izazova s kojima se susrećemo nakon što nabavimo novi pametni telefon.

 

Situacija se dodatno komplicira kad pritom još i mijenjamo broj mobitela. Srećom, postoji način kako si možete olakšati život. Evo što ćete trebati:

 

-sadašnji mobitel sa sadašnjim brojem

- novi mobitel

- novu karticu SIM i broj.


Prije no što počnete provjerite jesu li svi vaši uređaji napunjeni. Spremni? Evo uputa, korak po korak.


1) Izradite sigurnosnu kopiju (backup) razgovora u aplikaciji WhatsApp na smartfonu kojeg trenutno koristite, s brojem kojeg trenutno koristite. Napravite lokalnu kopiju i kopiju u servisu Google Drive.


Postavku ćete naći ako otvorite Settings, Chats i Chat Backup. Time ćete izraditi backup povezan s trenutno aktualnim brojem. Može biti korisna ako ćete se ikad morati vratiti na njega.


2) Instalirajte novu karticu SIM u novi uređaj. Probajte to izvesti bez dodavanja korisničkih računa te uz isključen mobilni internet i Wi-Fi. Uključite primanje SMS-ova.


3) Nakon što ste izradili sigurnosnu kopiju na redu je promjena broja telefona u korisničkom računu pri WhatsAppu na starom uređaju. Otvorite redom Settings, Account i Change Number pa pratite upute.


Iz WhatsAppa će na novi uređaj stići SMS s verifikacijskim kodom. Unesite kod u stari uređaj. Time ćete povezati korisnički račun pri WhatsAppu (i sve povijesti razgovora koje sadrži) s novim brojem.


4) Ponovite prvi korak i izradite backup povijesti razgovora. WhatsApp će tu novu kopiju povezati s novim brojem mobitela. Provjerite jeste li postavili nove sigurnosne kopije na Google Drive.


5) Uključite Wi-Fi na novom mobitelu i instalirajte WhatsApp. Logirajte se s novim brojem telefona. WhatsApp bi vam trebao ponuditi mogućnost povrata povijesti brbljanja. Najjednostavnije ćete ju povući s Google Drivea, ali isti rezultat dobit ćete i ako koristite druge slične servise u računalnom oblaku.


Kad sve završite WhatsApp će vas izlogirati iz starog uređaja, a u novom će biti sačuvani svi razgovori koje ste pohranili.


Grude.com/T-portal.hr

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio