Ljubuški: Tražilo se mjesto više na promociji knjige Nine Raspudića

Datum objave: 21.02.2020   Broj čitanja: 621
Promocija ''Kratkog espressa'' Nine Raspudića izazvala je sinoć u Ljubuškom ogromno zanimanje.
Ljubuški: Tražilo se mjesto više na promociji knjige Nine Raspudića

 

Dvorana hotela Bigeste napunila se dugo prije književnikovog dolaska, svi oni koji su stigli u zadnji tren morali su unositi pomoćne stolice a brzo je ponestalo i mjesta za nove stolice, pa su mnogi na kraju ostali na nogama čitava dva sata koliko je trajala promocija, javlja Radio Ljubuški.

 

Predstavljanje je bilo podijeljeno u dva dijela, u prvom dijelu su se u formi ugodnog razgovora Raspudić i moderator Ivan Vukoja dotaknuli brojnih tema, a drugi dio je bio zamišljen kao interaktivno druženje s publikom s pitanjima i odgovorima.

 

Govorilo se o svemu i svačemu, između ostalog, Raspudić se osvrnuo i na famozne plakate sa sloganom „Uvijek svoj, a naš“ koji su uoči predsjedničkih izbora u RH potaknuli špekulacije o njegovoj kandidaturi za predsjednika.

 

Kako je istaknuo, ispao je to odličan primjer gerila marketinga. U jeku predsjedničke kampanje, napravili su plakate koji su zapravo bili reklama za njegovu knjigu, ali su namjerno ostavili mogućnost pogrešnog tumačenja.

 

- Smislio sam slogan; „Uvijek svoj, a naš“, to nam je dizajner složio, ali nešto mi je još „falilo“ tu, pa sam se sjetio, Dr. sc. Nino Raspudić. Znate ono „Dr. Miroslav Škoro, Dr. Franjo Tuđman“, inače, ja se nikad prije nisam potpisao sa doktor, to sam koristio samo u akademskoj korespondenciji“ otkriva Raspudić, koji kaže kako su odmah krenuli senzacionalni naslovi u medijima o njegovoj kandidaturi, špekuliralo se tko stoji iza njega, tko sve to plaća, a njega je posebno veselilo što su mu besplatnu promociju omogućili „ljevičarski portali koje najviše „pere“ u svojim kolumnama“

 

„Ispalo je to vrhunsko promoviranje za knjigu“, rekao je Raspudić koji, zanimljivo, večeras nije odbacio mogućnost kandidature u budućnosti.

 

Inače, tijekom promocije Raspudić se dotaknuo i stanja u BiH, za koju je rekao da se ništa ne mijenja već skoro 20 godina, govorio je i o globalnim temama, dao je svoj osvrt na ono što on vidi kao urušavanje zapadne civilizacije, govorio je o opasnosti i totalitarizmu političke korektnosti, dotaknuo se „gretenizma“ i mnogih ostalih političkih i drugih zanimljivosti.

 

U drugom dijelu odgovarao je na pitanja Ljubušaka koji su ga pitali kako je njegovo mišljenje o rezultatima predsjedničkih izbora u RH, što misli o Milanoviću, itd.

 

U više navrata je u svom prepoznatljivom stilu Raspudić britkim komentarima izazvao smijeh u publici.

 

Nakon promocije se stvorio dugačak red onih koji su htjeli da se im autor potpiše na primjerak kupljene knjige, a zanimljivo je i to da je ”Kratki espresso” u Ljubuškom „planuo“, pa se Raspudić u jednom trenutku našalio; „Što ćemo sad u Širokom Brijegu, nećemo imati knjiga“…

 

"U Ljubuškom se osjećam kao na domaćem terenu, to je grad u kojem imamo puno starih prijateljskih, rodbinskih i kumskih veza, tako da sam očekivao dobar odaziv, ali ovo je bilo iznad svih očekivanja tako da sam jako zadovoljan i posjećenošću i općom atmosferom“, rekao je na kraju Raspudić za Radio Ljubuški.

 

Predstavljanje knjige „Kratki espresso“ upriličeno je u organizaciji HKD Napredak, podružnice Ljubuški.


Raspudić će svoj Espresso ponuditi večeras u Širokom Brijegu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio