Mason Dražen Jelinić podnio ostavku

Datum objave: 19.02.2020   Broj čitanja: 1036
O Jelenićevoj ostavci počelo se govoriti nakon što je u utorak potvrdio da je slobodni zidar..
Mason Dražen Jelinić podnio ostavku

 

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dražen Jelinić u srijedu je Vladi RH uputio zahtjev za razrješenje s dužnosti koju je obnašao od 24. travnja 2018. "Ovih dana su se u javnosti pojavile insinuacije vezano za moje članstvo u masonskoj udruzi.

 

To članstvo u zakonitoj udruzi ni na koji način nije utjecalo na obnašanje moje dužnosti no te su objede do takve mjere opteretile daljnje obnašanje dužnosti Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske da je ono praktički postalo nemoguće", naveo je Jelinić u priopćenju za javnost.

 

Istaknuo je kako je dužnost državnog odvjetnika obnašao "s ponosom, predano, profesionalno i pošteno" te da s "dužnosti odlazi mirne i čiste savjesti".

 

Članstvo u masonskoj loži
O Jelenićevoj ostavci počelo se govoriti nakon što je u utorak potvrdio da je slobodni zidar te da je liječnik i vođa jedne od masonskih loža Nikica Gabrić pokušao utjecati na tijek predistrage protiv troje novinara tjednika 7Dnevno koji su navodno ucjenjivali liječnika tražeći od njega 200.000 kuna kako ne bi objavili fotografije ceremonije masonske lože kojoj pripada.

 

Gabrić je Jelenićeve tvrdnje istog dana odbacio, rekavši da je istina potpuno drugačija. Pritom je naveo da ima i snimku razgovora te da je Jelenić "tražio uslugu" od njega, a ne obrnuto. Iako je Jelenić isprva kazao da ne razmišlja o ostavci, pojašnjavajući kako se radi o zakonito osnovanoj udruzi koja se zalaže za boljitak u društvu, hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u srijedu je izjavio da očekuje Jelenićevu ostavku te da je članstvo glavnog državnog odvjetnika u masonskoj udruzi neprihvatljivo.

 

Sličan stav iznio je i hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je najavio kako će smijeniti Jelinića, ako sam ne podnese ostavku.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO