Zaboravite na klasične biznis kartice, bh. poduzetnik razvio digitalnu

Datum objave: 08.02.2020   Broj čitanja: 741
Jedan od primarnih fokusa daljnjeg razvoja funkcionalnosti Adam kartice jeste umrežavanje više kartica u jednu, kao što su kartice za parkiranje, kartice lojalnosti, kartice za ulaz u objekte, itd.
 Zaboravite na klasične biznis kartice, bh. poduzetnik razvio digitalnu


Ismar Lačević mladi je poduzetnik iz Bosne i Hercegovine, koji je razvio digitalnu biznis karticu pod nazivom Adam, kao zamjenu tradicionalnoj štampanoj biznis kartici. Adam predstavlja više od same digitalne kartice, odnosno nudi kompletno digitalno rješenje principa razmjene biznis kartica. Fizička kopija kartice uopće nije potrebna, te se sve biznis kartice drugih osoba direktno spremaju u aplikaciju.

 

Lačević ističe da je pored inovativnosti Adam kartice, njena prednost i u ekološkom utjecaju, odnosno korištenje elektronske kartice direktno utječe na smanjenje korištenja papirnih kartica.


Adam je proizvod koji nije ograničen na jedno područje, odnosno može se koristiti globalno.


Osim toga, jedan od primarnih fokusa daljnjeg razvoja funkcionalnosti Adam kartice jeste umrežavanje više kartica u jednu, kao što su kartice za parkiranje, kartice lojalnosti, kartice za ulaz u objekte, itd.

 

Institut za razvoj mladih KULT zajednički sa Ambasadom Kraljevine Švedske u BiH financijski podržava razvoj Adam kartice i njeno plasiranje na tržište, koje se očekuje u narednih mjesec dana.

 

"Podrškom Instituta uklonjene su sve prepreke za inicijalno plasiranje aplikacije na tržište, odnosno ubrzani su koraci da Adam biznis kartica konačno postane dostupna zainteresiranim kupcima, bilo da su to pojedinci ili poslovni subjekti", izjavio je Lačević.

 

Više informacija o Adam kartici moguće je pronaći na: www.projectadam.io

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio