Saslušana Nina Bijedić, majka ubijene Lane

Datum objave: 02.02.2020   Broj čitanja: 1136
Skoro četiri mjeseca od tragične smrti mlade Mostarke Lane Bijedić saslušana je u Beogradu njena majka Nina, prenosi Dnevni Avaz.
Saslušana Nina Bijedić, majka ubijene Lane

 

Nakon toga slijedi zadnja faza istrage, a to je kompletna rekonstrukcija zločina koji je šokirao cijelu regiju.

 

Nina, profesorica i dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta 'Džemal Bijedić', je bila u izuzetno teškom stanju nakon smrti kćeri jedinice te tada nije ispitana u svojstvu svjedoka. U Beogradu, u kojem je rođena, Nina Bijedić boravi od 10. listopada kod svoje majke, a u tom je gradu, prema njenoj želji, i kremirano tijelo nesretne Lane.

 

Podsjetimo, tijelo Lane Bijedić je lokalni ribar uočio 6. listopada u večernjim satima u rijeci Studenčici kod Ljubuškog. Istog dana, nešto ranije, njezin nestanak policiji je prijavila majka Nina, jer je Lana trebala otputovati u Sarajevo, gdje je upravo upisala studij, a na telefonske pozive joj nije odgovarala.

 

Umjesto na kavu s prijateljicom, kako je rekla majci, Lana se autobusom iz Mostara, iz potpuno nepoznatih razloga zaputila u Čapljinu. S autobusne postaje u Čapljini je pješačila više od pet kilometara, kako su to zabilježile kamere s pojedinih objekata, do mjesta Trebižat, gdje joj se gubi trag.

 

Obdukcijski nalaz je pokazao da je nesretna djevojka pretučena, zadavljena i bačena u rijeku.

 

24sata.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio