Radikali teško oštetili groblje u Tuzli, otvarali i grobnice

Datum objave: 24.01.2020   Broj čitanja: 933
HDZ Bosne i Hercegovine oštro je danas osudio oskvrnuće groblja nedaleko Tuzle i zatražio provođenje istrage te pronalaženja počinitelja ovog vandalskog čina koji je nezabilježen s obzirom da su čak otvarane i grobnice.
Radikali teško oštetili groblje u Tuzli, otvarali i grobnice

 

Tijekom ovoga tjedna nepoznati počinitelji teško su oštetili katoličko groblje Veresika u tuzlanskom naselju Tetima.
"Stanovnici Tetime, Kosaca i okolnih naselja se ne boje nikoga i to su puno puta dokazali i neće ih bolesni umovi obeshrabriti da budu na svojim stoljetnim ognjištima", navodi se u priopćenju HDZ BiH.

 

Pri tome su ocijenili kako se na ovakav "primitivan i normalnom ljudskom umu neshvatljiv čin" mogu odlučiti samo oni koji imaju teška psihička oboljenja ili želi na ovakav način sijati strah kod lokalnog stanovništva.

 

HDZ BiH Tuzle očekuje da policija pronađe počinitelje

 

Pri tome su prenijeli i izjavu predsjednika Gradskog odbora HDZ BiH Tuzle Nikice Vidovića, koji je izrazio očekivanje da će policijska tijela i nadležni organi ovoga puta pronaći počinitelja, jer se ovako nešto već ranije događalo.

 

"Očekujemo da policija pronađe počinitelje i da to javno objavi kako bi se ublažio vrlo negativan i mučan osjećaj kojeg stanovništvo ima jer su povrijeđeni grobovi njihovih najmilijih, a i poslana je vrlo ružna poruka netrpeljivosti", rekao je Vidović. Pojasnio je da su mjesto Tetima i njezini stanovnici dali velik doprinos zajednici zbog čega zaslužuju poseban odnos.

 

Oko 200 Hrvata katolika živi u Tetimi

 

"Ako je netko imao namjeru zastrašiti lokalno stanovništvo, onda im poručujem da to nisu uspjeli", dodao je Vidović.

 

HDZ BiH je pozvao gradske vlasti Tuzle da iz proračuna pomognu obnovu spomenika kao znak potpore i ohrabrenja stanovnicima naselja Tetima.

 

U mjestu Tetimi, koje se nalazi desetak kilometara od Tuzle, živi oko 200 Hrvata katolika.

 

Hina

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio