Aplikacija 'skužila' da je madež sumnjiv, otkrili da ima rak kože

Datum objave: 19.01.2020   Broj čitanja: 2675
Jason Sheridan (31) iz Liverpoola u 2018. godini imao je ožiljak od porezotine na lijevoj ruci, prenosi 24sata.hr.
Aplikacija 'skužila' da je madež sumnjiv, otkrili da ima rak kože

 

Nakon nekog vremena javila se tamna mrlja od jednog centimetra nalik madežu. Mislio je da je sve u redu, sve dok nakon godinu dana madež nije počeo mijenjati boju i postao gotovo crven.

 

To ga je potaknulo da isproba mobilnu aplikaciju SkinVision, koja služi za samopregled kože. Skenirao je madež, a aplikacija mu je predložila da posjeti liječnika zbog očitanog visokog rizika.

 

- U početku se nisam zabrinuo zbog novonastalog madeža, ali kada je s vremenom počeo mijenjati boju odlučio sam isprobati aplikaciju koju sam slučajno našao na internetu. Zbog svog užurbanog života, nisam imao vremena za posjet liječniku - kaže.

 

Liječnici su Sheridanu dijagnosticirali melanom, koji može biti smrtonosan ako se ne otkrije na vrijeme. Na sreću, madež je uklonjen, a muškarac se uspješno riješio melanoma.

 

- Kada mi je dermatolog rekao da imam melanom stadija 1A, bio sam u potpunom šoku - tvrdi.

 

Vjeruje da mu je aplikacija na neki način spasila život jer je na vrijeme posjetio liječnika, koji mu je dijagnosticirao melanom u ranom stadiju.

 

SkinVision je aplikacija koja koristi kameru mobitela za fotografiranje mrlja i madeža pa zatim analizira postoji li rizik od raka.

 

Aplikacija provjerava dimenzije i oblike madeža kako bi uočila postoji li vjerojatnost da je u pitanju tumor, te ih klasificira kao niskog, srednjeg ili visokog rizika, piše Daily Mail.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO