Legendarni Gruđanin: U jednom trenutku svijet nam se srušio, ali danas sam sretan i ponosan

Datum objave: 15.01.2020   Broj čitanja: 1573
Dario Šimić je ljetos posjetio svoje Grude, one iz kojih su mu djedovi davno krenuli trbuhom za kruhom u bolji svijet.
Legendarni Gruđanin: U jednom trenutku svijet nam se srušio, ali danas sam sretan i ponosan

 

I danas, legendarni Vatreni time se ponosi. On je u sretnom braku sa suprugom Jelenom i to gotovo 20 godina. Bračni par ima sinove Roka, Viktora, Nikolasa i Davida. Najmlađi sin David rođen je sa sindromom Down, a Dario je po prvi put progovorio kako obitelji izgleda život posljednje četiri godine. Za Story kaže da im je David potpuno promijenio život.

 

- To je situacija na koju koliko god se pripremali, ne možete biti spremni. U tom nam se trenutku svijet srušio, bojali smo se, plakali, nismo znali što nas čeka. S odmakom od četiri godine žao nam je svake suze koju smo pustili i svake sekunde u kojoj smo se bojali. Istina, život nam se promijenio, ali ne u negativnom smislu, nego upravo suprotno. Zbog njega smo postali postali plemenitiji ljudi, snažniji kao roditelji i povezaniji kao obitelj - kaže bivši nogometaš za Story.

 

David je imao tri godine kad je počeo čitati metodom globalnog čitanja.

- Nismo mogli vjerovati da se to uistinu događa. Sada, u dobi od četiri godine, zemljopis, znamenitosti, umjetnička djela i planete raspoznaje bolje nego ja. Zna brojiti na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom. Pred nama je dug put, zasigurno i vrlo strm, ali uz Božju pomoć i s vizijom koju nam je dao, znamo da ćemo ga savladati - rekao da Šimić.

 

Dario je sa suprugom osnovao Hrvatsku udrugu za ranu edukaciju kojoj je cilj promaknuti važnost rane edukacije, s posebnim naglaskom na djecu s intelektualnim poteškoćama jer je to njima preduvjet za daljnje školovanje...

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO