Ubojstvo Lane Bijedić

Datum objave: 29.12.2019   Broj čitanja: 1257
Nepostojanje motiva i očigledni propusti u istrazi obilježili su najmisterioznije kazneno djelo u BiH ove godine, ubojstvo 19-godišnje Mostarke Lane Bijedić.
Ubojstvo Lane Bijedić

 

Kad je ribar te kobne nedjelje 6. listopada u rijeci Studenčici pronašao tijelo javnost nije mogla ni slutiti kakav misterij njena smrt krije, a posebno ne da skoro tri mjeseca kasnije nećemo sa sigurnošću znati što se doista dogodilo nesretnoj Mostarki i nesuđenoj studentici građevine na sarajevskom Burch univerzitetu.

 

Prvo je u javnost otišla pogrešna informacija da se radi o praunuci Džemala Bijedića, istaknutog hercegovačkog političara u bivšoj državi, koji je isto tako tragično stradao na vrhuncu svoje moći.

 

 Obdukcija je utvrdila brojne ozljede na Laninom tijelu, a Tužiteljstvo ZHŽ kazalo je kako se radi o nasilnoj smrti, a kasnije i ubojstvu.

 

 Dok je policija tražila tragove u koritu Studenčice i pored autoceste između Čapljine i Ljubuškog, Lanina majka Nina, dekanesa mostarskog FIT-a, od nje se oprostila potresnim statusom na Facebooku, a cijeli Mostar ispraćajem s groblja Sutina. Lana je dan kasnije kremirana u Beogradu, a javnost je i dalje vjerovala kako će policija uskoro otkriti ubojicu.

 

Tragova je bilo malo, a najčudnije od svega bilo je njeno kretanje posljednjeg dana, kojeg su bilježile brojne kamere na ulicama, u i oko Čapljine. Nitko nije mogao objasniti što je to Lanu nagnalo otići u Čapljinu, ako je tog dana trebala biti u vlaku za Sarajevo gdje je namjeravala nastaviti školovanje.

 

Nadu da će ubojica biti otkriven održavala je tajna koju je krio Lanin telefon, kojeg naša policija nije uspjela otključati. Vjerovalo se kako on sadržava neki trag do ubojice, prepisku ili neku drugu informaciju. Paralelno s tim, policija je pretraživala sela u tom dijelu Hercegovine te ispitivala sve one naizgled sumnjive čije kretanje se te kobne nedjelje moglo preklopiti s Laninim.

 

Kad je telefon napokon otključan i ta vrata su se zatvorila. Policija je u njemu pronašla samo čudnu fotografiju mjesta pronalaska tijela napravljenu s vijadukta Studenci.

 

Sve vrijeme protezala se priča o propustima u istrazi, neurađenim vještačenjima i neprikupljenim iskazima, posebno onom Lanine majke.

 

Javnosti, koja je ostavljena bez rješenja misterije i krivaca za smrt mlade Mostarke, preostalo je samo smišljati svoje scenarije što se zapravo te nedjelje dogodilo. Kako vrijeme odmiče sve su manje nade da će ovaj misterij ikad biti riješen.

 

Klix.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio