Srbiji upućen ZAHTJEV za saslušanjem majke Lane Bijedić

Datum objave: 26.12.2019   Broj čitanja: 1433
Tajanstvena smrt Lane Bijedić (19), nesuđene brucošice iz Mostara, više od dva i pol mjeseca nakon što je njeno tijelo pronađeno u rijeci Studenčici u Studencima kod Ljubuškog, i dalje je enigma za istražitelje.
Srbiji upućen ZAHTJEV za saslušanjem majke Lane Bijedić

 

Do sada je obavljeno na desetke informativnih razgovora, provjera i vještačanja.

 

Iako nikakav dokaz za sada nije nađen, istražitelji i dalje ovaj slučaj vode kao prioritetan i nadaju se kako će naići na koristan trag uz pomoć kojeg će složiti kockice istražnog mozaika i rasvijetliti ubojstvo.

 

Istražitelji su, podsjetimo, polagali veliku nadu u telefon, ali kako je kazao izvor blizak istrazi, utvrđeno je da se komunikacija nesretne Lane svodila na majku, baku i prijateljice. U najkraćem, rečeno je, komunicirala je s izrazito uskim krugom ljudi.

 

Kad je riječ o fotografijama koje su pronađene, istražitelji su, kako je rečeno, stekli dojam da je pred njima telefon neke umjetnice. Uglavnom, riječ je o fotografijama pejzaža, prirode, a među njima dominiraju slike lišća, mostova, građevina i slično.

 

Uočeno je također, a što su potvrdile i njene prijateljice, da je dosta vremena posvećivala raznim kompjuterskim igricama, koje su, prema riječima sugovornika, više svojstvene 15-godišnjacima.

 

Trenutno u MUP-u i u Tužiteljstvu ŽHZ čekaju suglasnost za saslušanje njene majke Nine Bijedić, inače dekanese Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u Beogradu. Zahtjev za saslušanje upućen je temeljem ugovora između BiH i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima.

 

Lanina majka, podsjetimo, nije saslušana u svojstvu svjedoka.

 

Laninu povezanost s izvjesnim sektama ili kultovima, o čemu se već neko vrijeme špekulira u medijima i iznosi po raznim forumima, u policiji, kako je rečeno, uopće ne istražuju.

 

Podvukli su kako prate, praktično, sve što se u vezi s ovim slučajem iznosi u komentarima na društvenim mrežama i forumima, ali takvo nešto, kazali su, nisu istraživali, jer o tome nemaju nikakvih tragova, a pogotovo dokaza.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Zdravka28.12.2019 13:02 sati
    Niste normalni. Jadna majka
  • Ž27.12.2019 22:12 sati
    Zašto to odmah nije učinjeno?
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio