Okončana istraga ubojstva Lane Bijedić!

Datum objave: 08.12.2019   Broj čitanja: 2826
Skoro sve relevantne radnje u istrazi ubojstva Lane Bijedić već su okončane, ali ubojica nije pronađen. Propusti u istrazi koji su napravljeni teško se mogu otkloniti i samo su pridonijeli da smrt 19-godišnje Mostarke, pronađene 6. rujna u rijeci Studenčici pored Ljubuškog, izgleda još misterioznije.
Okončana istraga ubojstva Lane Bijedić!

 


"Istraga je praktički gotova. Sve relevantne radnje su završene osim jedne krupne stvari koja se trebala uraditi među prvima, a to je vještačenje Laninog dnevnika koji je vođen na engleskom jeziku. Prvo je trebalo uraditi grafološko vještačenje da se vidi je li to zaista ona pisala, a onda potom i nalaz vještaka psihologa", kaže za Klix.ba izvor iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

 

Skoro od samog početka istraga Tužiteljstva i MUP-a ZHŽ-a dovođena je u pitanje piše Klix, koji je to otvoreno zagovarao da bi slučaj preuzela Federalna uprava policije. Međutim, na Klixu nećete pročitati o nesposobnosti Federalne uprave policije koja godinu dana tapka u mjestu oko istrage ubojstva dvojice policajaca u Sarajevu. Iza forsiranja FUP-a stoji priča o centralizaciji policije, odnosno da se ukinu županijski MUP-ovi, a da glavnu riječ ima, naravno, Sarajevo.

 

Međutim, Klixov sugovornik donosi dobar zaključak, a to je nevjerojatna činjenica kako odmah na početku, a ni kasnije, nije ispitana Lanina majka, Nina Bijedić. Njen iskaz sigurno bi pomogao policiji te rasvijetlio neke nejasnoće posebno oko kretanja te nedjelje svirepo ubijene djevojke.

 

Znajući da protok vremena za ovakve složene istrage predstavlja samo otežavajuću okolnost, sudbina Lane Bijedić i tajna njenog posljednjeg dana najvjerovatnije ostat će nerasvijetljena.

 

U istrazi nije pomoglo ni vještačenje Lanina mobitele, za kojeg se sumnjalo da može dati trag do ubojice. Telefon koji je "otključan" tek u Njemačkoj nije sadržavao informacije koje bi pomogle istražiteljima. Pažnju je privukla začuđujuća fotografija mjesta na kojem je tijelo nesretne Mostarke pronađeno napravljena s vijadukta Studenac.

 

Grude.com/Klix.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio