STEM centar izvrsnosti za proizvodnju dodatnih znanja i vještine

Datum objave: 07.12.2019   Broj čitanja: 659
Učionica je opremljena s modernim multimedijskim stolovima koji uključuju sve priključke (struju, mrežu i USB) te 20 ergonomskih stolica.
STEM centar izvrsnosti za proizvodnju dodatnih znanja i vještine

 

Na Fakultetu prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru svečano je otvoren STEM centar izvrsnosti. Učionica je opremljena novom didaktičkom opremom u skladu sa STEM standardima u sklopu projekta Enable BiH.

 

Centar je otvorila direktorica za kvalitetu i razvoj programa Save the Children Fatima Smajlović. „Cilj je da pospješi koordinaciju između svih ovih razina, između osnovnih i srednjih škola, fakulteta, poslovnih subjekata da bi ta suradnja proizvela dodatna znanja i vještine“, objasnila je Smajlović.

 

Učionica je opremljena s modernim multimedijskim stolovima koji uključuju sve priključke (struju, mrežu i USB) te 20 ergonomskih stolica. Ima i pet računala koji se pokreću putem virtualizacijske platforme. Opremljena je i pametnom i magnetnom pločom, Ultimaker 3D printerom, laserskim printerom u bojij, SMart TV FHD.

 

„Uvijek smo govorili da Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti vidimo kao svjetionik, kao nekoga tko povezuje i uvezuje sve nas koji smo određeni i usmjereni jedni na druge u ovoj društvenoj sredini gdje živimo i radimo, to želimo i nastaviti“, rekao je dekan FPMOZ-a prof. dr. sc. Mario Vasilj.

 

Studij informatike FPMOZ-a učionicu je implementirao u suradnji sa Save the Children u okviru projekta Unapređenje osnovnog učenja i obrazovanja u Bosni i Hercegovini / Enhancing and Advancing Basic Learning and Education in Bosnia and Herzegovina (ENABLE-BiH) kojeg podržava Agencija za međunarodni razvoj SAD-a (USAID).

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio