Ljubuški: Svađa žitelja oko mrginja, prijeti se na sve strane

Datum objave: 07.12.2019   Broj čitanja: 1340
"Ovo je Veljački most" i "Ne krećite unaše" transparenti su koji su osvanuli na mostu iznad rijeke Mlade na regionalnoj cesti Vitina - Veljaci - državna granica RH.
Ljubuški: Svađa žitelja oko mrginja, prijeti se na sve strane

 

Postavljanje navedenih transparenata naišlo je na odobravanje i pobralo simpatije žitelja Veljaka. Oni smatraju da su autori lokalni aktivisti koji su odlučili braniti 'mrginje' od uzurpatora.

 

Veljačani navode kako su natpisi "Ovo je Veljački most" i "Ne krećite unaše", zbog previranja oko granica mjesta, potpuno ispravno i s razlogom upućene poruke.

 

Također, ukazuju na pogrešna imena na natpisima pored mosta i apeliraju nadležnima da je krajnje vrijeme da se ploče s natpisom "Trebižat" uklone te postave ploče s ispravnim natpisom - "Mlade", kao što je i naziv rijeke koja protječe sjeverozapadnim dijelom Ljubuškog.

 

Inače, sporovi oko teritorija nisu samo u Veljacima pa je tako, primjerice, još uvijek aktualna problematika o graničnoj crti između Vojnića i Klobuka. Podsjećamo, još u ožujku prošle godine na tadašnjoj sjednici OV-a Ljubuški, među točkama dnevnog reda bila je predviđena i ona o pomjeranju granice između ova dva mjesta, prema kojoj bi Klobuku dodijeljen bio i dio teritorija Vojnića, ali tadašnjom pobunom Vojnićana s ciljem obrane teritorija, do pomjeranja granica nije došlo, no težnje i nastojanja za pomjeranjem 'mrginja' jednog dijela pograničnog stanovništva još uvijek su intenzivne.

 

Šipovača portal

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio