Srđo bankar zbog pronevjere u istražnom zatvoru

Datum objave: 20.11.2019   Broj čitanja: 820
U tužiteljstvu smatraju da je dio novca predao trima osobama i istog dana s ostatkom otuđenog novca pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.
Srđo bankar zbog pronevjere u istražnom zatvoru

 

Zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je zatvor 59-godišnjem bankaru iz Vrlike Srđanu Djakoviću koji je kazneno prijavljen za pronevjeru, doznaje se u državnom odvjetništvu, prenosi HRT.

 

Djakovića je splitska policija, kojoj se predao u utorak ujutro, nakon završenog kriminalističkog istraživanja predala pritvorskom nadzorniku, a potom je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu.

 

Osumnjičeni bankar je prije osam dana iz OTP banke u Vrlici uzeo nešto više od 11 milijuna kuna nakon čega mu se izgubio svaki trag.

 

Rješenjem o istrazi tužiteljstvo ga tereti da je 7. studenoga naručio gotovinu i dan kasnije "osobno primio veći iznos novca", od kojeg je veći dio, kao i novac koji je bio u trezoru "uzeo i odnio neovlašteno ga zadržavši za sebe".

 

U tužiteljstvu smatraju da je dio novca predao trima osobama i istog dana s ostatkom otuđenog novca pobjegao u Bosnu i Hercegovinu. Kako je dio novca u međuvremenu pronađen procjenjuje se da je banka oštećena za 8,9 milijuna kuna.

 

Tužiteljstvo je nakon Djakovićeva ispitivanja od suca istrage Županijskog suda u Splitu zatražilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će pobjeći i na taj način onemogućiti nesmetano vođenje kaznenog postupka, ali i da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.

 

- Sudac istrage Županijskog suda u Splitu djelomično je prihvatio ovaj prijedlog i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a nije prihvatio prijedlog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela - izvijestilo je tužiteljstvo koje je na odbijenio dio prijedloga najavilo žalbu izvanraspravnom vijeću.

 

Uz Djakovića policija je kazneno prijavila i nedostupnog 45-godišnjaka koji ga je navodno automobilom nakon krađe prebacio u BiH.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO