FOTO/VIDEO: Iz srca GRUDA I GRUĐANA najljepše riječi zahvale idu Sinjanima

Datum objave: 09.11.2019   Broj čitanja: 4844
Počelo je obilježavanje Dana općine Grude, a koncert koji je u sklopu programa održan u crkvi svete Kate bio je veličanstven.
FOTO/VIDEO: Iz srca GRUDA I GRUĐANA najljepše riječi zahvale idu Sinjanima

 

Nastupio je Mješoviti zbor grada Sinja pod vodstvom profesorice Marije Župić, a zapjevao je i tenor HNK Split Špiro Boban i bas HNK Split Božo Župić jedan od deset najboljih basova svijeta. Također na klaviru su nastupile i Gruđanke Gabrijela Iličić i Brigita Šilić.

 

Program je vodila Ivana Bošnjak, a organizator događaja Općina Grude i njeni čelni ljudi načelnik Ljubo Grizelj i predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ nisu skrivali zadovoljstvo uspješnim početkom obilježavanja Dana općine Grude.

 

Grudski župnik fra Stanko Pavlović u svom govoru je zahvalio svima koji su došli podržati koncert kao i samim izvođačima. - Iz mog srca najljepše riječi zahvale vama izvođačima, članovima Mješovitog zbora Grada Sinja. Bog vas blagoslovio i hvala vam do neba. Vaše pjesme će odjekivati i još dugo ostati u našoj crkvi, a mi ćemo ih slušati srcem. Hvala profesoricama naše glazbene škole, hvala našem načelniku jer bez njega puno toga ne bi bilo - kazao je fra Stanko Pavlović, a ispunjena mu je i želja. - Ma što bi mi Hercegovci bili bez Gospe, ma što bi vi Sinjani bili bez Gospe! Ja bih zamolio vas i sve nas da zajedno otpjevao Rajska Djevo Kraljice Hrvata - kazao je grudski župnik.

 

Posebno emotivno i simbolično bilo je u grudskoj crkvi slušati stihove: "I tako dođe dan da mi čovik dobro znan hoće uzest nju, a mi je ne damo jer ona je dio nas i ostat ćemo tu" kao i stihove: "To je tvoja zemlja, tu sagradi dom, tu je stari temelj, tu na kršu tvom. Tuđin i oluje kidali su nju, al' još uvijek tu je sve dok mi smo tu..."

 

Pogledajte video i fotografije s koncerta.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO