Od Gruda do Mostara uskoro za 20 minuta

Datum objave: 16.10.2019   Broj čitanja: 4497
Brza cesta uskoro bi trebala povezati Mostar i granicu sa susjednom Hrvatskom. Suvremena brza cesta Mostar – Široki Brijeg – Grude - Vinjani trebala bi biti duga 63 kilometra, a koštat će 730 milijuna KM.
Od Gruda do Mostara uskoro za 20 minuta
Godišnje izvješće o poslovanju JP Autoceste FBiH, u dijelu koji se odnosi na pregled pripremnih aktivnosti za ostale dionice autoceste i brze ceste, precizira i opis brze ceste Mostar – Široki Brijeg – granica RH (faza I), a koja će biti dužine 63 kilometra.


Već je izrađeno idejno rješenje, a u ovoj godini planiran je nastavak aktivnosti na tom polju, odnosno priprema javnih natječaja za izradu idejnog i glavnog projekta.
 

Prema idejnom rješenju, ova brza cesta će povezati Koridor 5C od petlje sjever te će služiti kao obilaznica grada Mostara.


U mjestu Polog cesta će se vezati za južnu obilaznicu Mostara, preko koje će se prometno povezati na Koridor 5C. U nastavku se pruža prema Širokom Brijegu, zatim kroz općinu Grude do granice s Hrvatskom gdje će se spojiti na brzu cestu Imotski – Zagvozd.


Ukupni troškovi izgradnje brze ceste od Mostara preko Širokog Brijega do granice s Republikom Hrvatskom predviđeni su u iznosu od 730 milijuna KM, a Vlada Federacije BiH je već odvojila 13 milijuna koji će se utrošiti za planiranje i eksproprijaciju.
 

Dakle, radi se o početnoj fazi planiranja projekta koji će jednog dana kada se završi biti izuzetno važna putna konekcija južnog dijela BiH.
 
 
Prema tome, od Gruda do Mostara stizati će se za 20-ak minuta.
 
 
Klix.ba
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio