VIDEO: Članovi GSS Grude službeni vodiči u Avanturističkom parku Peć Mlini

Datum objave: 26.09.2019   Broj čitanja: 5820
- Ekipa naše stanice prošla je cijelu dionicu via ferate iznad izvorišta Tihaljine. Bili smo prva organizirana skupina koja je prošla cijelu feratu i uvjerili se koliko je atraktivna i zahtjevna.
VIDEO: Članovi GSS Grude službeni vodiči u Avanturističkom parku Peć Mlini


GSS Grude je završio jednu od težih obuka na avanturističkim sadržajima parka Peć Mlini iz dijela sportskog penjanja, zip line i via ferate.


 

-Ekipa naše stanice prošla je cijelu dionicu via ferate iznad izvorišta Tihaljine. Bili smo prva organizirana skupina koja je prošla cijelu feratu i uvjerili se koliko je atraktivna i zahtjevna.

 

Po završetku ove obuke 6 članova stanice GSS Grude su postali službeni vodiči u Avanturističkom parku Peć Mlini.


 

Ovaj vikend je otvaranje ovog parka i radujemo se svim posjetiteljima.

 

Ovim putem se zahvaljujemo Extreme Sports clubu Scorpio, posebno našem instruktoru Edinu Durmi, navode iz GSS-a Grude.

 

Hercegovina Adventure Week, koji se održava u sklopu projekta Adriatic Canyoning, počet će u petak, 27. rujna, u Širokom Brijegu, a tom prilikom obilježit će se i Svjetski dan turizma.


 

Kako se navodi u najavi, gostima će biti prikazani promotivni filmovi nastali tijekom provedbe projekta, čiji je glavni cilj osnaživanje i diversifikacija turističke ponude u Jadranskom zaleđu, kroz prekogranični pristup na lokalitetima kanjona Borak (grad Široki Brijeg) i Peć Mlini (općina Grude) u Bosni i Hercegovini, kanjona Zrmanja (grad Obrovac) i kanjona Čikola (grad Drniš) u Hrvatskoj, te planini Orjen (grad Herceg Novi).

 

Prisutnima će se obratiti projekt menadžer Ivo Pavković, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i načelnik Gruda Ljubo Grizelj.

 

Nakon uvodnih obraćanja i prikazivanja promotivnih filmova, na temu aktivnog turizma predavanje će održati stručnjakinja za razvoj aktivnog turizma Iva Bencun iz Zadra.

 

Hercegovina Adventure Week nastavlja se u subotu adrenalinskim aktivnostima – kanjoning i sportsko penjanje u kanjonu Borak, te via ferratua, zip-line u Peć Mlinima i slobodno penjanje u Ravlića pećini.


 

Nedjelja je predviđena za obilazak izvora rijeke Tihaljine, Hidrocentrale, Ravlića pećine, Vidikovca u Peć Mlinima, kao i ostalih prirodnih ljepota kojima obiluje ovo područje Hercegovine.

 

Projekt Adriatic Canyoning, ukupne vrijednosti 1.879.251,32 eura, financiran je iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina- Crna Gora 2014-2020.

 

Cilj je projekta omogućiti bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine kroz izradu modela za bolje upravljanje, te opremanje i promociju navedenih lokaliteta.

 

Vodeći partner projekta je grad Široki Brijeg, a projektni partneri su općina Grude, gradovi Obrovac i Drniš iz Hrvatske, te Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA iz Hrvatske, kao i Agencija za razvoj i izgradnju Herceg Novog AZIR iz Crne Gore.

 

Projekt je započeo 1. srpnja 2019. godine, a završava 31. prosinca 2019. godine, navode organizatori.

 

Grude.com/Ero.tel
FOTO: GSS Grude

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • Jghvchb29.09.2019 09:45 sati
  Peć Mlini i Drinovci su općina Grude
 • DRINOVCANKA29.09.2019 08:12 sati
  BRAVO MOMCI, NEK VAS CUVA DRAGO BOG ♥️ Bilo bi lipo da im se prikljuci i netko iz Drinovaca umjesto da samo komentiraju 🤗
 • Thfhvcg28.09.2019 20:12 sati
  To je općina Grude, i Drinovci su općina Grude bilo ti pravo ili krivo
 • Za eru27.09.2019 12:48 sati
  Svi smo mi "Opcina Grude" kad su lijepe stvari po mjesnim zajednicama u pitanju. Kad su teme lokalni uspjesi, gospodarstvo, rad Frame, župnih zajednica i udruga onda smo svi Grude. Kad je tema razbojstvo, opojne droge, kriminal, i slično, onda u tekstu nema spominjanja opcine Grude. Samo Drinovci, Sovići, Gorica, Tihaljina i drugi...
 • iko27.09.2019 10:06 sati
  Bravo za GSS. Dobro je znati da postoje ovako hvale vrijedni momci, ja da sam 20 god mlađi sigurno bih im se pridružio. Manite se bespotrebnog laprdanja! Svi mi znamo gdje su Peć mlini, a tko nezna ima GPS navigacija i google. A naravno da je u općini Grude, ta nije u Bugojnu..
 • JA27.09.2019 09:57 sati
  KOLIKO ja ZNAM PEĆ MLINI SU U PEĆ MLINIMA
 • Ero27.09.2019 09:03 sati
  Da znam tko si odležao bi te. Seljačino glupa zato ne idemo naprijed jer svatko želi solirat. Svi smo mi općina Grude, danas sutra grad.
 • 27.09.2019 08:34 sati
  Peć Mlini nisu "Općina Grude", nego Drinovci. Zašto je teško napisati da su peć Mlini u Drinovcima????
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO