Grude i Široki Brijeg domaćini Hercegovina Adventure Weeka

Datum objave: 19.09.2019   Broj čitanja: 1833
Krajem rujna Široki Brijeg i Grude domaćini događaja Hercegovina Adventure Week u sklopu projekta ADRIATIC CANYONING
Grude i Široki Brijeg domaćini Hercegovina Adventure Weeka

 

Na području Širokog Brijega i Gruda od 27. do 29. rujna održat će se Hercegovina Adventure Week u sklopu projekta ADRIATIC CANYONING. Cilj ovog događaja je da se lokacije kanjon Borak i Peć Mlini promoviraju i prepoznaju kao destinacije aktivnog turizma. Uz obilazak i uživanje u prirodnim ljepotama, posjetitelji iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore će imati priliku sudjelovati u adrenalinskim aktivnostima kanjoning, zip line, sportsko, te slobodno penjanje i via feratta.

 

Prvog dana Hercegovina Adventure Weeka u hotelu Park u Širokom Brijegu bit će obilježen Svjetski dan turizma, uz prikazivanje promotivnih filmova ADRIATIC CANYONING, dok je subota rezervirana za adrenalinske aktivnosti kanjoning i sportsko penjanje u Kanjonu Borak, te via ferratu, zip-line u Peć Mlinima i slobodno penjanje u Ravlića pećini. U nedjelju, posljednjeg dana Adventure Weeka, predviđen je obilazak izvora rijeke Tihaljine, Hidrocentrale, Ravlića pećine, Vidikovca u Peć Mlinima, kao i ostalih prirodnih ljepota kojima obiluje ovo područje Hercegovine.

 

Projekt ADRIATIC CANYONING, ukupne vrijednosti 1.879.251,32 EUR, financiran je iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina- Crna Gora 2014-2020. Glavni cilj projekta je osnaživanje i diversifikacija turističke ponude u Jadranskom zaleđu, kroz prekogranični pristup na lokalitetima kanjona Borak (grad Široki Brijeg) i Peć Mlini (općina Grude) u Bosni i Hercegovini, kanjona Zrmanja (grad Obrovac) i kanjona Čikola (grad Drniš) u Hrvatskoj, te planini Orjen (grad Herceg Novi). Cilj projekta je omogućiti bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine kroz izradu modela za bolje upravljanje, te opremanje i promociju navedenih lokaliteta. Vodeći partner ovog projekta je grad Široki Brijeg, a projektni partneri su općina Grude, gradovi Obrovac i Drniš iz Hrvatske, te Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA iz Hrvatske, kao i Agencija za razvoj i izgradnju Herceg Novog AZIR iz Crne Gore. Projekt je započeo 1. srpnja 2019. godine, a završava 31. prosinca 2019. godine.

 

Kroz projekt ADRIATIC CANYONING lokacije kanjon Borak u gradu Širokom Brijegu, te Peć Mlini i Ravlića pećina u općini Grude opremljene su adrenalinskim sadržajima i pripadajućom opremom. Na samom ulazu u kanjon Borak uređen je park Sajmište, te je u kanjonu opremljena stijena za sportsko penjanje. ZIPLINE na lokalitetu kanjona Borak je trenutno u izgradnji. U Peć Mlinima su završeni radovi na opremanju via ferrata, te instaliran je ZIPLINE na dvije linije, uređeno je izvorište rijeke Tihaljine, kao i unutrašnjost Ravlića pećine koja je ujedno poligon za slobodno penjanje.

 

Sve novosti vezane za projekt možete pratiti na društvenim mrežama
https://www.facebook.com/AdriaticCanyoning/
https://www.instagram.com/adriatic.canyoning/?hl=en

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 21.09.2019 23:29 sati
    Spilja Ravliča pečina je poligon za devastaciju najstarijeg ljudskog staništa u zap. Hercegovini
  • Znam21.09.2019 12:49 sati
    Ravlića pećina nije poligon za slobodno penjanje!!! Pišete gluposti. Poligon je kod izvora rijeke Tihaljine!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO