ČESTITKA ZA POČETAK NASTAVE IZ POSUŠJA - Besplatan prijevoz učenicima

Datum objave: 11.09.2019   Broj čitanja: 430
Općina Posušje je najmlađa općina po strukturi stanovništva u cijeloj BiH, ima najveću osnovnu središnju školu u BiH sa oko 1400 učenika..
ČESTITKA ZA POČETAK NASTAVE IZ POSUŠJA - Besplatan prijevoz učenicima

 

Lijepa vijest iz Općine Posušje – naime nakon što su se zalaganjem općinskih službi te natječajnom procedurom odabranog prijevoznika konačno stekli i financijski i organizacijski uvjeti za odvijanje besplatnog prijevoza učenika, rukovodstvo Općine odlučilose na ovaj potez te će nakon održanog Kolegija u uredu Načelnika, uputiti Općinskome vijeću na usvajanje prijedlog stavljanja van snage postojeću Odluke o plaćanju participacije prijevoza učenika.

 

Načelnik Bago je ovim povodom rekao:

“Svi naslijeđeni dugovi iz ranijih perioda prema prijevozniku su sanirani, neke nove linije za prijevoz đaka utvrđene, natječajna procedura za trogodišnji period provedena, došli smo u situaciju da našem najvažnijem dijelu populacije, našim školarcima omogućimo u potpunosti besplatan prijevoz do škola i nazad. Na taj način želimo kao jedinica lokalne samouprave pokazati posebnu skrb i odnos prema učenicima, njihovim roditeljima i starateljima. Kako pokušavamo i ulaganjem u školske objekte, školsku opremu i školska dvorišta, učiniti sve što možemo za što kvalitetniji nastavni proces, ovom neuobičajenom socijalnom mjerom za prijevoz činimo dodatni iskorak u brizi o našim školarcima.”

 

Na našim učenicima je da se trude i ostvaruju što bolje uspjehe u školi i stječu znanja i vještine, a na nama da im u sve to olakšamo. „

 

Podsjetimo, Općina Posušje je najmlađa općina po strukturi stanovništva u cijeloj BiH, ima najveću osnovnu središnju školu u BiH sa oko 1400 učenika, a ukupno oko 2600 učenika u četiri osnovne i dvije srednje škole, za školsku godinu 2018/2019 imala je povećan broj prvašića sa 181 na 220, gradi novu osnovnu školu u Posušju da bi rasteretila postojeću.

 

Intenzivno se rekonstruiraju škole i ulaže u njih, a područna škola u Čitluku se proširuje zbog pomanjkanja prostora i dotrajalosti. Poduzimaju se sve mjere kako bi se pomoglo u usklađivanju potreba tržišta rada sa srednjoškolskim obrazovanjem, odnosno osluškuju potrebe domaćih poslodavaca, te se aktivno partnerski surađuje sa srednjim školama u svim segmentima unapređenja i potpore našim učenicima.

 

Sve to su ohrabrujući i poticajni razlozi da i dalje nastavimo aktivno brinuti o našim školarcima.

 

Ovim potezom Posušje se nastoji svrstati u kategoriju “Općine – prijatelja djece”.

 

„Sretan početak nove školske godine“, poručuju iz Općine Posušje.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 11.09.2019 12:35 sati
    Posušje je se ispraznilo, nema područnih škola pa je i ovo dobro. A Ljubu nemojte prozivat na malim temama, najbolji je u povijesti Gruda.
  • Roditelj11.09.2019 11:14 sati
    Moj Ljubo ugledaj se na kolegu...
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio