Mladić preminuo nakon operacije krajnika

Datum objave: 10.09.2019   Broj čitanja: 1102
Mladić (19) s otoka Zlarina preminuo je prošlog tjedna u šibenskoj bolnici nakon rutinske operacije krajnika. Nesretni mladić imao je zakazan termin za operaciju, a nekoliko sati nakon zahvata je preminuo.
Mladić preminuo nakon operacije krajnika

 

Slučaj je za 24sata potvrdila Sanja Jakelić, ravnateljica bolnice, te dodala da je u tijeku proces unutarnje kontrole:

 

-Došlo je do tragičnog događaja i odmah smo pokrenuli proces unutarnje kontrole, odnosno unutarnjeg nadzora. Što se tiče uzroka smrti, on još nije poznat jer je nalaz obdukcije samo djelomično gotov – rekla je Jakelić.

 

Neslužbeno doznaju da je mladić od djetinjstva imao određenih zdravstvenih problema, između ostalih i s bakterijom streptokok, te kako su se liječnici nadali da će uklanjanjem krajnika ti problemi napokon nestati, s obzirom na to da se streptokok vrlo često “taloži” baš u njima.

 

‘Nije mu bilo spasa’

 

Nakon operacije koja je prošlog tjedna izvedena mladić je u prvi mah bio dobro, probudio se iz opće anestezije, ustao je…

 

Nakon toga dobio je infuziju i zaspao. Nakon manje od sat vremena pozlilo mu je, a liječnici su učinili sve što su mogli da ga spase, uključujući reanimaciju. Nažalost, nije mu bilo spasa, a što se točno dogodilo, pokazat će nalazi obdukcije, koji bi trebali biti dovršeni do kraja tjedna.

 

Pričali smo i s ocem nesretnog mladića, koji nam je, iako potpuno shrvan bolom, rekao nekoliko riječi:

 

-Ne želim ništa prejudicirati niti ikoga unaprijed okrivljavati, ali želimo znati istinu. Čekamo nalaze obdukcije kako bismo znali što se stvarno dogodilo. Ne mogu vam ništa više reći, molim vas za razumijevanje…

 

Što je uopće mogao biti uzrok smrti mladića u šibenskoj bolnici, nekoliko sati nakon operacije krajnika, upitali smo iskusnog anesteziologa, koji kaže da je reakcija na anesteziju zapravo najrjeđi uzrok smrtnosti kad su u pitanju operativni zahvati.

 

-Smrt zbog reakcije na anesteziju iznimno je rijetka i može se dogoditi nekoliko sati nakon zahvata, ali tome u pravilu uvijek prethode simptomi koji su vidljivi već tijekom operacije, poput visoke temperature ili grčeva. Ako tijekom zahvata nije bilo nikakvih pokazatelja da anestezija stvara probleme, onda je vrlo mala vjerojatnost da je upravo ona uzrok smrti – kaže anesteziolog.

 

Čeka se nalaz obdukcije

 

Druga mogućnost su, dodaje, komplikacije kirurškog liječenja, ali jednako tako i komplikacije postoperacijskog tijeka, koje nemaju veze sa zahvatom. Dakle, komplikacije prouzročene nekim bolestima za koje liječnici nisu znali prije operacije. Obdukcija je, ističe anesteziolog, jedini objektivan način da se ustanovi uzrok smrti mladića.

 

Što je moglo poći po zlu?

 

– Da je mladić imao reakciju na anesteziju, to bi se vidjelo odmah tijekom operacije. Simptomi su visoka temperatura i grčevi, kaže iskusni anesteziolog.

 

– Neke od mogućnosti su i komplikacije kirurškog liječenja. Ali i one koje nemaju veze s operacijom, ako je bolovao od nečeg, a da liječnici to nisu znali.

 

Ero.tel/24sata.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO