Vodopad Kravica obara rekorde posjećenosti iako još nije povezan javnim prijevozom s Mostarom

Datum objave: 23.08.2019   Broj čitanja: 545
Mostar tijekom cijele godine posjećuju rijeke turista, a kako govore brojni turistički radnici, većina ih dolazi bez automobila.
Vodopad Kravica obara rekorde posjećenosti iako još nije povezan javnim prijevozom s Mostarom


Loša prometna povezanost jedan je od glavnih problema našeg turizma. Nevjerojatno zvuči podatak da vodopad Kravica, koji obara rekorde po posjećenosti, nije povezan autobusnom linijom s Mostarom, središtem hercegovačke regije.

 

Do početka kolovoza popularnu turističku destinaciju na granici s Hrvatskom, u općini Ljubuški, posjetilo je više od 155 tisuća turista. Toliko je prodano karata, najviše Talijanima i Poljacima, ali nikome tko je do Kravice došao redovitom autobusnom linijom iz Mostara, piše Klix.ba.

 

Mostar tijekom cijele godine posjećuju rijeke turista, a kako govore brojni turistički radnici, većina ih dolazi bez automobila. Prosječan turist u Mostaru, onaj koji barem jednu noć odsjeda u gradu na Neretvi, je mlađi od trideset godina, putuje obično u društvu, s ruksakom na leđima i ovu destinaciju je odabrao i zbog relativno niskih cijena. Takvi ovise o javnom prijevozu. U Mostar Busu su kazali da oni prometuju samo na području Mostara, ali činjenica imaju i liniju za Međugorje.

 

Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije kaže da je šteta da takva linija ne postoji te kako bi ona sasvim sigurno odlično poslovala.

 

"To je stvar privatne ideje i inicijative, mi ćemo jednu takvu liniju sigurno pozdraviti. Turistička zajednica nema sredstava subvencionirati neki sličan projekt, ali svi bi bili sretni da se ona uspostavi", kazao je Krešić.

 

Oni koji ipak žele vidjeti Kravice oslanjaju se na turističke obilaske kombijima koje organiziraju agencije ili pojedinci. Takvi obilasci uključuju i posjete drugim zanimljivostima poput Blagaja i Počitelja te obično iznose oko 30 eura. Autobusna linija između Mostara i Kravice približila ove dvije važne turističke točke u Hercegovini, a turističkim radnicima ostavila još malo zarade. Zaradili bi sigurno i prijevoznici.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio