FOTO: Malonogometne ikone nisu dehidrirale! Grudski turnir došao do završnice

Datum objave: 12.08.2019   Broj čitanja: 3497
Grude 3 na 3, prvi malonogometni turnir ovakve vrste koji se igra na sportskom, društvenom, kulturnom i svakom drugom hramu općine Grude, igralištu Srednje škole Antuna Branka Šimića došao je do svog posljednjeg dana.
FOTO: Malonogometne ikone nisu dehidrirale! Grudski turnir došao do završnice

 

Jučerašnji dan ponovno je bio mamac za publiku koja je u velikom broju još jednom došla pozdraviti malonogometne ikone s područja cijele Hercegovine, dijelova Bosne i Dalmatinske Zagore koji su na + 40 i nešto odolijevali zrakama sunca, a da ih naglo ne strefi toplinski udar voda im je davana na kapaljku. Međutim, nitko nije dehidrirao.

 

Dan su otvorili Mamićani i ekipa egzotično-poluafričkog imena Birkirkara. Međutim nije im samo ime bilo egzotično nego i igra jer su pobijedili rezultatom 4:7.

 

Onda je na scenu stupilo Podbablje, a iako smo čuli da su dobri, da će u jednoj noći osigurati četvrtfinale atraktivnom igrom s više golova nismo baš vjerovali, ali dečki su uvjerljivo slavili u prvoj svojoj utakmici večeri rezultatom 3:7.

 

Zatim su na teren izišli Kumovi, međutim bilo je jasno da su Kumovi kao što priliči imenu došli zbog after partyija pa su izgubili od ekipe CB Winners/Vina Pilač rezultatom 2:7.

 

Onda su na teren izišle ekipe koje smo gledali dan ranije pa smo lakše na kraj izlazili s imenima i majstorijama s tunira. Jakov Raič, Ivan Kračić, Ivan Kolobarić i Antonio Slišković hladnokrvno su utišali Akord i rezultatom 1:3 slavili i otišli u četvrtfinale.

 

Stari znanci iz ekipe Zgrade Grude sinoć su na megdan izazvali Dom Dragićina. Nažalost, Domu će definitivno trebati uigravanje za budućnost jer su Marko Mrka Miloš, braća Antonio i Filip Duda Zadro (koji usput ima i još jednu ekipu nazvanu po njemu, ako slučajno ova ispadne) i Tomislav Zeleničić uspjeli zabiti 7 golova za uvjerljivu pobjedu.

 

Onda su na teren izišli Jimmy Woo i Donji Jukići, koji su publiku u Grudama držali budnom do ranih jutarnjih sati. Međutim prvo su pobijedili Jimmy Woo rezultatom 2:6. Bruno Andrijanić, Ivan Mikulić, Šimun Zorić i Tomo Ćorluka su se nakon brojnih osvojenih turnira ove godine dobronamjerno opustili, a razlog je bio taj što su oni osvojili turnir u Posušju također 3 na 3 pa da se revanširaju pošteno je bilo da hakleri iz Posušja slave u Grudama. Tomo, Krešo, Miki i Kićo Jukić briljirali su, a onda su kasnije doznali da umjesto trećeg poluvremena imali još jednu utakmicu večeri o kojoj ćemo kasnije. Jimmyijevci su pak otišli na after svjesni da mali nogomet imaju u malom prstu i da preskakanje jednog mjeseca u uzimanju nagradnog fonda neće previše naštetiti kolektivu.

 

Nakon što je pao jedan od dva grudska brend kafića na red je došao Caffer Bar Bellami protiv ekipe Filip Duda Zadro. I počelo je odlično. Stara škola nogometa Marko Ćorluka Đenta, Josip Jukić Juka, Nikola Kozina i capo di tutti Darko Andrijanić Daks ušli su u utakmicu vodstvom, a na poluvremenu su imali 2:1 protiv Stipe Mikulića, Ronalda Bilića, Ante Bobana i Marka Braćića. U nastavku utakmice Dudići uspjevaju izjednačiti na 2:2, a unatoč nasrtajima Ćorluke i Andrijanića (kao šampionske 2015. kad je Pešija bila prvak LMZ-a) novog pogotka nije bilo. Krenulo se u penale, a već prvi udarci pokazali su da će biti dosadno. Nikola Kozina s jedne i Stipe Mikulić s druge strane ponašali su se kao na bućanju pa je svaka lopta išla ravno po sredini. U neko doba, svjestan da bi se turnir mogao odužiti i na Gospojinu Nikola Kozina je odlučio promašiti gol pa je fantastična ekipa Filip Duda Zadro otišla u četvrtfinale. Bilo je negdje oko 98:97 ili malo manje, u neka doba se nije brojalo. Bellami je, vrijedi istaknuti, s najnovijom garniturom dresova na kojima bi pozavidio i Real Madrid došao na teren što je znak da ugostiteljski biznis i dalje cvjeta.

 

I nakon penalske poslastice Podbablje je opet izišlo na teren kao i Donji Jukići, revoltirani zbog činjenice da moraju ustati od stola i ponovno igrati. Podbabljani koji su hodali jer nisu htjeli biti pod iskušenjem noćnog života zato su brzo nametnuli svoj ritam igre. Međutim doktori Jukići se nisu predavali, davali su sve od sebe, ali je konačni rezultat glasio 6:4. U 3 sata ujutro, dok je jedan od najboljih malonogometnih igrača Hercegovine Ante Ćorluka donosio ture na stolove, Donji Jukići su dali i službenu izjavu da je izostanak izbornika Tome Jukića Ćike bio nenadoknadiv. Međutim, nekoć šampionsku inicijativu na terenu zamijenili su onom za stolom i vrijedilo ih je slušati u pjesmu.

 

Hertronic je sinoć bio inspirativan, a vlasnici Šimići imali su na čemu čestitati braći Lekić, Hrci Leki i Radi Bošnjaku koji su prvo savladali Jazavce 4:2, a kasnije i Tihaljinu 5:3. Još se jednom povela žestoka rasprava na tribinama je li mlađi Lekić bolji nego stariji Lekić, a s obzirom na njegove pokušaje gola i iznuđivanja kornera izvođenjem auta zaključili smo da je definitivno lukaviji. Vrijedi istaknuti da su ovim dvjema pobjedama Hertronicovci obranili i čast Dragićana koji prošle večeri i nisu briljirali sve do dolaska ove četvorke.

 

Zgrade Grude ponovno su izišle na teren, ovog puta protiv ekipe CB Winners, a u posljednjim sekundama na scenu je stupilo klasično nosanje vila (izraz u Hercegovini kad se ima i ponešto sreće) pa je nekoliko sekundi prije kraja iznuđen korner, peti, za penal Zgrađana kojeg je Antonio Zadro pretvorio u 2:2. Onda su opet uslijedili penali, a očito je da su pucači gledali Kozinu i Mikulića nekoliko sati ranije pa su i oni počeli uspavljivat publiku preciznošću. Na sreću, CB Winnersi su jednu promašili, a Antonio Zulpa Zadro zabio za prolazak dalje.

 

I posljednju utakmicu večeri igrali su miljenici publike Pešijski Radar i Bili Brig. Iz pouzdanih izvora vidjelo se da igrači nešto prije ponoći nisu prisebni, a razloga se tražilo i u točenju određenih dozvoljenih sredstava za šankom na kojem se okupila pozamašna i kvalitetna ekipa, a igrači BB-a su ranije počeli pa su bili slabije pokretni u čemu se može tražiti uzrok poraza. Počelo je dobro za Pešijane Stipe Marić je u ranoj fazi zabio za 1:0, pa je Željko Andrijanić zabio za 2:0, onda je Stipe Marić zabio i za 3:0, pa je Mate Zadro Paškić zabio za 4:0 i da bi Željko Andrijanić postigao peti pogodak nakon čega mu je pešijski kapetan Darko Andrijanić zabranio driblinge. Iznervirani izbornik Pešije na LMZ-u napustio je teren, međutim iz pouzdanih izvora doznajemo da su kapetan i izbornik izgladili nesuglasice zbog opstojnosti sela i ekipe. Davor Markota večeras nije bio strijelac, a razlog je što je dao više prostora Filipu Markoti koji se s 14 godina pokazuje kao velika nada grudskog nogometa.

 

Doktor voditeljstva Mate Alpeza ponovno je odradio vrhunsku ulogu za zapisničkim stolom iako su mu neka poluvremena trajala do 20 minuta, a razlog je očit kvar na semaforu i tipke za puštanje i zaustavljanje vremena koju treba stalno koristiti. Međutim, sudac Deno Tomas doktorski je pratio svoj sat i situaciju na terenu tako da ništa nije moglo poremetiti tijek trenutno najboljeg turnira, a možda i jedinog u Hercegovini.

 

Također, pošto je fotograf portala Grude.com zauzet glumljenjem Ronalda oko škole, službenu fotografsku funkciju preuzeo je nekdašnji malonogometni majstor, danas kum nogometnog majstora Mirka Marića, Dino Vrdoljak. Vrijedi istaknuti i da je i nogometaš Osijeka napravio par fotografija dokazavši da dobro gađa na svim poljima.

 

Utakmice kreću večeras od 18:00 sati.

 

Igraju:
Filip Duda Zadro - Apšolon
Dužice - Hos
Hertronic - Birkirbara

 

Zatim slijedi četvrtfinale od 19:30:

1. Zgrade Grude - Dužice/Hos
2. Filip Duda Zadro/Apšolon - FC Dodge
3. Brajko Tours - Pešijski Radar
4. Podbablje - Hertronic/Birkirbara

 

Onda polufinale od 21:30 i 22:00.

 

Za treće mjesto igra se od 22:30 pa je natjecanje u penalima i onda veliko finale.

 

Uživajte u vrućoj grudskoj haklerskoj noći.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO